SON DAKİKA

Mehmet Abdioğulları
Doğruya Doğru - turkuaz.dergi@hotmail.com

Şuhut Belediye Başkan Adayları

1 Ekim 2018, Pazartesi

     

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte, geçtiğimiz hafta içersinde Şuhut Belediye Başkanı Recep BOZKURT, yeni dönem için bir kez daha aday olduğunu açıkladı. Hayırlı uğurlu olsun.

 

Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte bunun böyle olacağını az çok tahmin ediyordum. Recep Başkanımı tanırım, dürüst ve ilkeli bir arkadaştır, son altı ayda kendisinden beklenmeyen performanslar sergilemeye başladı. Mesela herkesin cenazesine katılmaya özen gösteriyor, düğününde mutluluklarını paylaşmaya çalışıyor, ara sırada olsa bazı esnafları ziyaret etmeye, esnafla diyalog kurmaya  başladı.

Bunlar icraatlarının yanında gözükenler ebetteki kesin kararı Şuhut halkı verecek, çünkü Recep Bozkurt başkanımızı bir hayli özlediklerini söyleyen vatandaş ve esnaf kitlesi bir hayli fazla.

 

BAŞKAN BOZKURT’A HAKARET DEĞİL SİTEM VAR 
Sitemleri ise sevgi ve muhabbetle karışık, birazda kırgınlık var, ama saygısızlık ve terbiyesizlik asla yok. Genelde yapılan sitemlerin en şiddetlisi  ‘Dört yıldır kapımızı açmadı, Bakan gelirse, bakanımızla o da geliyor, keşke Bakanın olmadığı zamanlarda bizi ziyaret edip bir acı kahvemizi içseydi’ diye burukluklarını ve sitemlerini dile getirdiler. 

Çok şükür yolsuzluk ve hırsızlık var demediler. Ebetteki bu BOZKURT’un görevi boyunca leke almadan geldiği noktayı gösterir. Sayın başkanımız umarım bu kısa zamanda kendisini özleyen esnaf ve vatandaşlara ulaşmayı başarır.

Elbette ki bize bu sitemlerini dile getiren esnaflarımızı teşhir etmeyeceğiz, Şuhut küçük yer, 'İnsanoğlu nefsine esir düşer, hak olan sözü batılla süsleyebilir.' Bu sebepten hassas konularda mümkün mertebe kimseyi hedef yapmadan uyarılarımıza başladık. Umarım yanlış anlaşılmaz umarım fayda sağlar.

 

Gelelim bundan sonraki Şuhut Belediye Başkan Adaylıklarında ismi geçenlere, AK Parti İlçe Başkanı Gültekin ÖZDEMİR başta olmak üzere, Eczacı Barbaros KILINÇKAYA, Sanayici ve İş Adamı Bilal ÇİFTCİ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin EROĞLU, hepsinden önemlisi ise Orman ve Su İşleri eski Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu Beyin yeğeni Umut EROĞLU’da  bir sürpriz yapabilir, kendisi çıkmasa da kalbinden bir isim geçirdiğini biliyoruz.

Siyasette Afyonkarahisar çapında etkin olan İbrahim EROĞLU ise temkinli ve ihtiyatlı olarak, amcası ne derse onu yapacağı muhakkaktır. Ebetteki tüm bunlar şahsımızın öngörüsüdür.

 

Gazetemiz çıktıktan sonra bu konuyla alakalı değişik fikirleri olan konu muhataplarının söz hakları her zaman vardır ve olacaktır, biz sayfalarımızda onlara da yer vereceğiz. Üstelik Recep Bozkurt adaylık konusunu izin almadan açıklamayacak kadar usta bir siyasetçi olduğunu da unutmamak lazım. 

Fakat kim ne derse desin son sözü Bakanımız Prof. Dr Veysel EROĞLU’nun söyleyeceği muhakkaktır.

Gelelim Milliyetçi Hareket Partisine, genel merkez ne derse ona uyacak bir yapıda olan MHP Şuhut İlçe Teşkilatı, AK Parti’nin yapacağı  her hangi bir olumsuzluğu genel merkezlerine bildirecekleri muhakkaktır. Unutmayalım KURTLAR PUSLU HAVAYI ÇOK SEVER. Havada gayet puslu….

Üstelik son genel seçimlerde, MHP Şuhut İlçe Başkanı ve parti teşkilatı, Sayın Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu,’na gerekken hassasiyeti ve nezaketi göstererek, yapılan ittifaka bağlılıklarını da ispat etmişlerdir. Bazı seçim sandıklarını birlikte ziyaret etmişlerdir.

Yani AK Kurtlar ile Birlikte Bozkurtları sahnede görebiliriz, tabiî ki önümüzdeki günlerde ki, ittifak görüşmeleri netleştikten sonra…

 

Cumhuriyet Halk Partisi ise Milletvekili Burcu Köksal’ın Şuhut’a ayrı bir önem vermesinden dolayı mutlaka aday çıkaracaktır. Mevcut İlçe Başkanı Atilla Kahraman ve yönetim kuruluda kazansalar da kazanmasalar da sol seçmeni birlikte tutacak, gerekirse iyi parti ile yapılacak ittifakın durumuna göre güçlü bir aday çıkarabilir. 

 

Saadet Partisi ise aynı duruşunu devam ettirir, eğer genel merkez bir ittifak olursa uyar, olmazsa kendi adaylarını çıkarır, lakin belli bir kitlede  bakan beye  destek olur diye düşünüyorum. 

 

Siyasi aktörler ve STK lar her seçimde olduğu gibi bu seçimde de  etkin olacak gibi duruyor. Mesela Nuri OYNAĞANLI, OYNAĞANLI  Demokrat Parti Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin UYSAL ile mutlaka istişareli olur. 

Mesela Recep ULUÇAY, mesele, Esnaf Odası, mesela, Şöförler Odası, Mesela Kredi Kefalet Kooperatifi, Mesela, Ziraat Odası, küçük sanayi sitesi esnafları, Mesela AvcılarKulübü, Mesela sebze ve meyveciler belli bir dernekleri(Pazar yeri esnafı) olmasa da blok hareket ederler, mesela taşıyıcılar kooperatifi, bu STK’lar mutlaka ve mutlaka sahalarda olmasalar da etkin olacakları kesindir. 

 

Birde oyu olmayan ama oy kullanabilecek seçmene yön verecek kanaat önderleri var, mesela Şuhut Kültür Dayanışma Derneği üyeleri, her birisi başka illerde de yaşasalar bunların Şuhut sevdalılıklarını tartışamayız, bu kitle sağcı olsun, solcu olsun fark etmez aklı selimden yana duruş sergilerler. Yaşadıkları şehirlerdeki etkin görevlerinden dolayı, hafife alınmayacak derecede de Şuhut halkı üzerinde etkinlikleri vardır. Şuhut sevdalı olmaları sayesinde egolarını yenmiş bu kitlenin, de Şuhut için hayati önem arz eden ve Şuhut’u 5 yıl yönetecek olan kişilere ve olaylara duyarsız kalmayacakları muhakkaktır.

 

Bilhassa da  kadınlarımız, analarımız, bacılarımız, baş taçlarımıza söz hakkı verenler maça bir sıfır önde başlarlar. Aday olacakların kesinlikler bu kitlelere hitap edecekleri meclis üyeleri ile yola çıkmalarında fayda vardır. Benden uyarması.

Hoşcakalın dostcakalın..



Yazarın Tüm Yazıları

TÜRKELİ GAZETESİ VE VEFA ÖRNEĞİ..

7 Aralık 2019, Cumartesi

Doğruya Doğru

26 Aralık 2018, Çarşamba

Memleket milliyetçiliği öne çıkmalıdır

13 Kasım 2018, Salı

CUMHUR İTTİFAKI VE ŞUHUT BELEDİYE BAŞKANLIĞI

29 Ekim 2018, Pazartesi

Cumhur ittifakında millet elini masaya koyacak..

22 Ekim 2018, Pazartesi

Şuhut Belediye Başkan Adayları

1 Ekim 2018, Pazartesi

Hoca durmuyor...

25 Eylül 2018, Salı

Ulu çınarlar tek tek gidiyor..

18 Eylül 2018, Salı