SON DAKİKA

Mehmet Abdioğulları
Doğruya Doğru - turkuaz.dergi@hotmail.com

Cumhur ittifakında millet elini masaya koyacak..

22 Ekim 2018, Pazartesi

     

Cumhur ittifakında  millet elini masaya koyacak..

 

Yerel seçimlerin başlamasıyla birlikte, Belediye Başkanlığına aday olan isimlerde tek tek gün yüzüne çıkmaya başladı. Umudu olanlar çalışmalarını hızlandırırken umutsuzluğa düşenlerde yavaş yavaş yarıştan çekilmeye başladı, yalnız bu günlerde en önemli konulardan bir tanesi mevcut Başkan Recep Bozkurt’un alacağı tavır çok tartışılır oldu. 

 

Geçtiğimiz sayıda Şuhut Belediye Başkan adayları ile alakalı köşemde Recep Bey’in usta bir siyasetçi olduğunu yazmıştım ama yanılmışım. Geçen sayıdaki paragrafım aynen şöyleydi.

‘Gazetemiz çıktıktan sonra bu konuyla alakalı değişik fikirleri olan konu muhataplarının söz hakları her zaman vardır ve olacaktır, biz sayfalarımızda onlara da yer vereceğiz. Üstelik Recep Bozkurt adaylık konusunu izin almadan açıklamayacak kadar usta bir siyasetçi olduğunu da unutmamak lazım. 
Fakat kim ne derse desin son sözü Bakanımız Prof. Dr Veysel EROĞLU’nun söyleyeceği muhakkaktır.’

 

Geçtiğimiz sayıda yazmış oluğum bu sözleri geri alıyorum.  Recep Bozkurt adaylık konusunda izin almadan açıklamayacak kadar usta bir siyasetçidir lafımı mecburen geri alıdım.

Çünkü Recep bey usta bir siyasetçi olsaydı, ilçe teşkilatını yanına alır, milletvekillerini davet eder, Sayın Bakanımızın Şuhut’a geleceği bir tarihi belirler, dava arkadaşlarını davet eder ve görkemli bir törenle adaylığını açıklardı. 

O zaman kimse bir şey diyemezdi. Ama Recep Başkan ne yaptı, tek başına Afyonkarahisar Basınına ben adayım diyerek basın bültenini dağıttı geçti. Yani kim takar Yalova Kaymakamını, kim takar ilçe yönetimini, ben bildiğimi okurum der gibi bir tablo çıktı ortaya.

 

Hiç yakışmadı hiç.
Sen yılarca omuz omuza mücadele ettiğin dava arkadaşlarına dahi sormadan bu yola çıkarsan yarın senle yola çıkacak kimseyi de bulamazsın, benden uyarması. 
Hoş benim baktığım pencere yanlışsa düzeltmesini de bilirim. Size bu sayfalar her zaman açıktır, Afyon basınıda emrinizde, çünkü objektifliğimizi her zaman koruduk ve koruyacağız. 

 

Bir diğer konuda Recep Başkan anket yaptırmış, %40 seçmen olumlu yanıt vermiş, yanız bu anketi merak ediyorum, inşallah basınla da paylaşırsınız, %40 seçmen AK Parti’nin adayına mı pozitif bakıyor yoksa Recep BOZKURT ismine mi pozitif bakıyor. 

Eğer anket doğruysa, Her iki durumda da olsa benim gözümde bir değeri yoktur, çünkü Bakan beyin aldığı Oy % 70 yakınken kaybedilen bu %60’lık seçmen nereye gitti. 

Harbiden Recep Bey kendi işini kendi zorlaştırıyor. Allah yar ve yardımcısı olsun.


Gelelim AK Parti’de ki diğer adaylara.. 

 

Adaylardan bir tek Gültekin ÖZDEMİR’in sesi gür çıktı.
İlçe başkanlığı süresinde uyumlu ve istikrarlı çalışmasıyla, dikkatleri üzerinde toplamaya başaran Gültekin ÖZDEMİR, ilçe teşkilatı ve il bazındaki çalışmaları sonrasında çalışmalarını çıkacak kararlara göre şekillendirecektir,  Yani tamamen takım ruhu ile hareket edeceği kesin gözüyle bakılmaktadır.

 

Bilal ÇİFTÇİ ise vatanıma hizmet etmek bize nasip olursa neden olmasın diyerek bu yarışta var olduğunu söyledi. Davasına sıkı sıkıya bağlı olan, ilçe başkanı ve yönetimiyle barışık olupta, toplumda karşılık görebilecek bir yapıya sahip olan Bilal Bey, Her hâlükârda dava arkadaşlarının ve sayın bakanın misyonundan ve sözünden taviz vermez.

 

Bakanımızın yeğeni Umut EROĞLU ise soyadının getirdiği ağırlık ve sorumluluk içinde Bakanımızdan gelecek söylem ve açıklamaya göre davasına hizmet edecek şekilde duruşunu koruyor. Aslı asaleti ve ticareti güvenilir olması sayesinde oda  öne çıkan isimler arasında yerini korumaktadır, lakin bu gün Şuhut  AK Parti İlçe Teşkilatı’nın alacağı kararla ‘Cumhur ittifakında millet elini masaya koyacak’ şeklinde bir kararda çıkabilir. 


Sayın Bakanımız ebetteki tüm bu gelişmeleri göz önüne alır. Üstelik her zaman siyasette 24 saat çok önemlidir, düsturunu da unutmamamız lazım. 

Ama bir gerçek var ki, Şuhut halkı Recep BOZKURT ismine çok mesafeli duruyor,  Doğruyu söylemekte bizim işimiz. Söylemekte  zorundayız. Recep Bozkurt açıklanırsa AK Parti seçimi riske etmiş olur.

 

MHP ise Cumhur ittifakını ve genel merkezin sesini bekliyor, her ihtimale karşı davasına sahip çıkmaya hazır olan Milliyetçi adaylarda kendilerini göstermeye başladı.

Kardeş yayın organımız Şuhut Anayurt Gazetesi’nde yayınlanan Usta Hasanoğlu köşesinde MHP Şuhut ilçesi için güzel bir analiz çıkarıp, genel bir bakış sunmuş, hoş burada bizimde MHP Belediye Başkanları arasında ismimiz geçmiş. 

Devletinin yanında olan ve siyasi geleceğini riske etmek pahasına Yüce Türk Milleti için 15 Temmuz gibi kara bir günde millete ışık olan MHP’sinde değil Belediye Başkanlığında ismimizin geçmesi, eşiğinde çaycı olmak bile Bizim  için  bir şereftir. Allah bizi oralarda görmek isteyen  dostlardan razı olsun,  bize bu konumu layık gören dostlara selam olsun..

 

Gelelim MHP ismi geçenlere, yıldızı parlayanlara diyemeyeceğim çünkü MHP’li olmak adap ve erkandan geçer, genel merkez Şuhut’la alakalı görüşünü ve tavrını net söylemeden hiçbir aday ve hiçbir teşkilat kendi başına hareket etmez. 
Yani ahilik ve gelenek görenek, adab zinciri hala geçerlidir.

 

Şimdiki ilçe başkanımız sesiz ve sakin duruşunu korumakta, partinin ileri gelen kanaat önderleri ve ağabeyleri, ilçe yönetimiyle birlikte gelişmeleri izlemektedir. MHP’nin adaylarından Çetin ÇİFTÇİ, Ali ALTAN, İbrahim YILDIZ, hepsi bir birinden kıymetlidir.
Üçünün tek bir güç olması Milliyetçi Hareket Partisi’ne çok şey kazandırır. Lakin MHP Şuhut İlçe Teşkilatı önce İl başkanlığına, sonrada genel merkezden gelecek söze göre kendisine bir hareket planı oluşturarak belirleyici olacaktır.

 

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe teşkilatından çok güvendiğim bir isim, Aday adayları üzerinde hassas olduklarını, çalışmalarının devam ettiğini, ama Şuhut halkının teveccühünü kazanacak isimler üzerinde durduklarını ifade ederek, gelişmeleri daha sonra bizlerle paylaşacaklarını ifadelendirdiler. 

Son bir söz daha söylemek gerekirse, artık tüm partilerin ve Şuhut’ halkı Ankara’dan yani bakandan gelecek söze veya bakanın vereceği karara göre şekil alacakları kesindir, muhtemelen sayın Bakanımızda bu konuda çok acele etmeyecek, ince eleyip sık dokuyacaktır. Çünkü 15 yıldır Şuhut tarihine adını altın harflerle yazdıran birisi olarak, hataya tahammülü olmayacaktır.

Diğer partiler ile görüşmeden onlar hakkında bir yorum yapmak istemiyorum, gelecek yazılarımda diğer parti organları ile  de görüşerek gelişmeleri siz okurlarımızla paylaşacağım. Mevlam neylerse güzel eyler, Şuhutumuz için en güzelinin olmasını dileyerek hepinize hayırlı ve bereketli günler dilerim.

 

Hoşcakalın dostcakalın.



Yazarın Tüm Yazıları

TÜRKELİ GAZETESİ VE VEFA ÖRNEĞİ..

7 Aralık 2019, Cumartesi

Doğruya Doğru

26 Aralık 2018, Çarşamba

Memleket milliyetçiliği öne çıkmalıdır

13 Kasım 2018, Salı

CUMHUR İTTİFAKI VE ŞUHUT BELEDİYE BAŞKANLIĞI

29 Ekim 2018, Pazartesi

Cumhur ittifakında millet elini masaya koyacak..

22 Ekim 2018, Pazartesi

Şuhut Belediye Başkan Adayları

1 Ekim 2018, Pazartesi

Hoca durmuyor...

25 Eylül 2018, Salı

Ulu çınarlar tek tek gidiyor..

18 Eylül 2018, Salı