SON DAKİKA

Mehmet Abdioğulları
Doğruya Doğru - turkuaz.dergi@hotmail.com

Doğruya Doğru

26 Aralık 2018, Çarşamba

     

GELELİM BAKAN BEY’İN KONUMUNA… TBMM MECLİS BAŞKANI.. KIRMIZI PLAKA ŞUHUT YOLLARINDA…

Siyaset ve hizmet arenasına adını altın harflerle kazıttıran Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ilçemize altın çağını yaşatırken, Sayın Bakanımızın ismi, Ankara kulislerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Meclis Başkanı olarak geçmektedir. 

 

Bakanımız Veysel Eroğlu Bey’in TBMM Başkanlığı’na seçilecek olmasını bırakın, isminin bu kulislerde geçmesi dahi Şuhut tarihi açısından fevkalade mutlu edici bir tablodur. Cumhuriyet tarihi boyunca ilçemizden çıkan ve biz Şuhut’lu hemşehrilerini onurlandırarak adını TBMM Başkanlığı’na taşıyan Sayın Veysel Eroğlu’na şimdiden başarılar diliyorum. 
Sayın Bakanımız şayet TBMM Başkanlığı’na seçilecek olursa da Şuhut’taki yerel seçimlere seyirci kalmayacak ve çıtayı yükseltmek için elinden geleni yapacaktır. Benim bu yorumum yanlış ta anlaşılmasın ama geçmişte nasıl çalışıyorsa başkanlık olsa da olmasa da elinden geleni apacaktır, ama bir de başkanlık olursa işte o zaman işi hayatta ihtimale bırakmaz, çünkü TBMM Meclis Başkanı olarak görev alması, partisine ve davasına mahcup olmamak isteyecek ve yerel seçimlerdeki işi şansa bırakmayacaktır.

 

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ’NDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Siyasette yavaş yavaş taşlar yerine oturmaya başladı. Adalet ve Kalkınma Partisi Recep Bozkurt isminde tek isim olarak yer alırken süreç biraz sancılı gerçekleşti.
Belediye Başkanlığı’na adaylığını koyan eski İlçe Başkanı Gültekin Özdemir, İlçe Başkanlığı’ndan istifa ederken mevcut ilçe yönetimi de sessiz ve sedasız yer değiştirdi. Geçiş evresinde ise İlçe Teşkilatı Bilal Çiftçi’ye emanet edilirken, sonrasında ise Ali Diren kardeşimizin İlçe Başkanlığı’nda yerel seçimlere gidileceği kesinlik kazandı.

Sayın Ali Diren hızlı başladı. İlk etapta oluşturduğu havuz sistemi sayesinde kim ilçe yönetiminde görev almak istiyorsa bu havuza isimler yazıldı, havuza yazılan isimler ise Mevcut milletvekillerinden Şuhut İlçe Koordinatörlüğü’ne bakan Milletvekili’ne ve İl Yönetimi ile Afyonkarahisar Milletvekilleri’nin görüşüne sunuldu. 

Bugün yarın İlçe Teşkilatları’nın durumları netlik kazanır. Ve çalışmalar da başlar. 

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin İl Genel Meclis Üyeliklerinde ise bir hayli renkli isim var, bunları sırasıyla yazman gerekirse Mahir ŞEKER, Osman AKGÜN, Hasan UĞUR, Seydi YALÇINKAYA ve Selçuk ÇATALKAYA olarak gözükmektedir.

 

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİN’DE TAŞLAR YERİNE OTURDU

Belediye Başkanlığı’na Aday Adayı olan İbrahim YILDIZ’ın adaylığının netleşmesiyle birlikte hızlı bir toparlanma sürecine giren Şuhut MHP İlçe Teşkilatı’nda neredeyse İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri netleşmek üzere. Az zamanda çabuk bir toparlanma sürecine giren MHP Şuhut İlçe Teşkilatı ilk aksiyonunu İbrahim YILDIZ’ın doğduğu topraklar olan Efe Köyümüzden başlattılar. 

 

Abdullah Zeybek’in İlçe Başkanlığı’nda seçimlere girecek olan MHP’li İbrahim YILDIZ ile yerel seçimlerde iddiasını koruyacak ve çıtasını yükselteceği izlenimi vermektedir.

İl genel meclisinde iddialı olan MHP’nin kurmay isimleri, Ali ALTAN ve Eski İlçe Başkanı Kürşat AĞDUK ile alan çalışması yapmaya başladılar. İyi parti ve CHP aday belirlemesi ise en çok MHP’nin şansını arttırmaktadır. Çünkü bu iki partinin seçmeni Adalet ve Kalkınma Partisi’ne uzak görünürken alternatif politika olarak MHP öne çıkmaktadır. Elbetteki bu yorum ve görüşlerimiz bugünkü konjonktüre bağlı olmakla birlikte CHP’nin aday çıkarması halinde her an değişebilir.

 

CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NDE SULAR DURULMUYOR

Yıllardır CHP’nin çıtasını yükseltmek için var gücüyle çalışan Atilla Kahraman ve ekibinin görevden alınması tüm dengeleri alabora etti.


İlçe Teşkilatlarında ve Şuhut’ta rahatsızlığa sebebiyet veren bu davranış Şuhut İlçe Teşkilatı olarak kabul edilemezken, kişisel ihtirasın öne çıktığı gözlerden kaçmadı.
Davasına kendini adamış bir ömür şeklinde yorumlanan Atilla Kahraman’ın görevden alınması tüm ilçe örgütünün yok sayılması olarak değerlendirildi.

 

İlçe Başkanı Atilla Kahraman örgütçü yapısıyla, dik duruşuna devam ederken bu durum mevcut Milletvekili Burcu KÖKSAL tarafından kabul edilemez olarak görüldü ve İl Teşkilatı’nın aylar öncesinde yapılan çalışmalardan saati saatine haberinin olmasına rağmen, Atilla Kahraman’ı görevden alması soğuk su tesiri yaptı.

 

Ankara’da partilerin genel merkezlerinde dahi ittifaklar gündemde yokken Şuhut’ta aylar öncesinde yapılan çalışmaların hepsi, Atilla Kahraman’ın görevden alınmasıyla birlikte yerini belirsizliğe bıraktı.

Atilla Kahraman ve CHP İlçe Teşkilatı bir süredir, Ali Galip BÜYÜKKALAYCI, Ziya ÇINAR, Mehmet DEMETÇİ, Faruk ÖZTÜRK, Musa BURSALI, gibi isimlerle seçime hazırlanırken şu anda İlçe Başkanı olarak atanan Şahin AYKANAT’ın İlçe Başkanlığı’nda ve Ekrem ÖZSOY’un Belediye Başkan Adaylığı ile devam edeceği şeklinde yorumlanmaktadır.

Yani CHP her ihtimalde de adayını çıkararak yoluna devam edecektir. Önümüzdeki günlerde elbette ki her şey değişebilir ama şu an görünen tablo bu.

 

Yani genel merkezlerin yapmış olduğu ittifaklar Şuhut seçmen tabanında pek itibar görmeyecek gibi duruyor. 



Yazarın Tüm Yazıları

TÜRKELİ GAZETESİ VE VEFA ÖRNEĞİ..

7 Aralık 2019, Cumartesi

Doğruya Doğru

26 Aralık 2018, Çarşamba

Memleket milliyetçiliği öne çıkmalıdır

13 Kasım 2018, Salı

CUMHUR İTTİFAKI VE ŞUHUT BELEDİYE BAŞKANLIĞI

29 Ekim 2018, Pazartesi

Cumhur ittifakında millet elini masaya koyacak..

22 Ekim 2018, Pazartesi

Şuhut Belediye Başkan Adayları

1 Ekim 2018, Pazartesi

Hoca durmuyor...

25 Eylül 2018, Salı

Ulu çınarlar tek tek gidiyor..

18 Eylül 2018, Salı