SON DAKİKA

144 milyon liralık yatırımın temeli atılıyor

4 Aralık 2014, Perşembe 14:32

     



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek olan 27 adet tesisin temelini atmak için Afyonkarahisar’a geliyor


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yarın saat 14’te Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenecek olan toplu temel atma merasimi ile 144 milyon 409 bin TL yatırım bedelli 27 adet tesisin temelini atacak. 
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu; Devlethan Barajı, Afyonkarahisar İçmesuyu İsale Hattı, Afyonkarahisar İlçe ve Beldeleri İçmesuyu Arsenik Arıtma Tesisi İkmali (1. ve 2. Safha), Sandıklı Menteş Barajı ve Sulaması, Başmakçı Çığrı Barajı ve Sulaması, Merkez Halımoru Barajı, Merkez Halımoru Barajı Sulaması, İhsaniye Sarıcaova Göleti, İhsaniye Sarıcaova Göleti Sulaması, Çobanlar Göynük Göleti ile birlikte 16 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak.


HANGİ YATIRIMLAR VAR?
Temelden yüksekliği 57,50 metre olan Devlethan Barajı tamamlandığında 28 milyon metreküp su depolanacak ve 14.380 dekar zirai arazi suya kavuşacak. Proje ile yılda 8 milyon TL gelir artışı sağlanacak.Temeli baraj, gölet ve sulama projeleri devreye alındığında 28 bin 240 dekar zirai arazi sulamaya açılacak. 
Bakan Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak tesisler arasında yer alan Afyonkarahisar İçmesuyu İsale Hattı ile Afyonkarahisar ilinin içme ve kullanma suyu kaynağı olan Akdeğirmen Barajı’ndan yılda 15,61 milyon metreküp su Afyonkarahisar’a iletilecek. Böylece Afyonkarahisar’ın uzun vadeli içmesuyu ihtiyacı karşılanacak.


KAYNAK SUYU GİBİ SU İÇİLECEK
Ayrıca temeli atılacak Afyonkarahisar İlçe ve Beldeleri İçmesuyu Arsenik Arıtma Tesisi İkmalinin 1. ve 2. Safhaları ile de tesislerin kapasitesi artırılarak; Şuhut, Bayat, Emirdağ, Dazkırı, İscehisar, İhsaniye ilçeleri ile 17 beldenin (Erkmen, Salar, Sülün, Sülümenli, Gebeceler, Seydiler, Yaylabağı, Karacaahmet, Yakasinek, Küçükhüyük, Gazlıgöl Anıtkaya, Akharım, Karaadilli, Büyükkalecik, Kayıhan, Çayırbağı) ve Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Tepecik beldesinin uzun vadeli içmesuyu ihtiyaçları karşılanacak.


Yaklaşık 24,5 milyon liraya mal edilecek 16 adet taşkın koruma tesisi ile de Sandıklı ve Sultandağı ilçeleri ile Üçkuyu, Akören, Serban ve Değirmenayvalı beldeleri ve Üçlerkayası, Çayhisar, Tazlar, Uluköy, Cevizli, Konarı, Dadak, Bademli, Tekzöy ve Gedikevi köyleri sel baskınlarından korunacak.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun daha önce müjde olarak açıkladığı projeler arasında yer alan ve şimdi temelini atacağı tesislerin tamamlanması ile müjdeler hayata geçmiş olacak.







.  
Son Eklenen Haberler