SON DAKİKA

ÖNCELİK HAYATIN ÖNCELİK YAYANIN

12 Şubat 2019, Salı 11:18

     


6 Şubat Çarşamba günü Türkiye genelinde trafikte yaya önceliğini vurgulamak için etkinlikler düzenlendi.

 

6 Şubat Çarşamba günü Türkiye genelinde trafikte yaya önceliği bilincini oluşturmak için İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda geniş kapsamlı etkinlikler düzenlendi. Şuhut ilçesinde de etkilikler Şuhut Kaymakamı Nurullah Kaya’nın ve  Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt’un katılımlarıyla gerçekleştirildi. Ayrıca etkinlikte İlçe Emniyet Müdür Vekili Ayhan Alaçam, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Hasan Yassıkaya, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Ekip Personelleri, eğitim camiası ve öğrenciler hazır bulundu.

“Öncelik yayanın” projesi kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen etkinlikte Kaymakam Kaya ve Başkan Bozkurt başta olmak üzere trafik ekip personelleri ve öğrenciler ellerindeki pankart ve broşürlerle sokağa çıkarak sürücüleri uyardı. Öğrenciler ise trafik işaret ve işaretçileriyle bir süreliğine trafik akışını yönetti.

Kaymakam Nurullah Kaya konuyla ilgili açıklamalarında, ‘’2019 Yılı yayaların öncelikli olduğu bir yıl olacak. Trafik güvenliği açısından, sağlıklı yaşam açısından her yıl trafikteki öncelikleri vurguluyorduk. Bu seferde ‘Öncelik hayatın öncelik yayanın diyoruz.’ İçişleri Bakanlığı’mızın devlet olarak eylemde olduğu bugün, Şuhut olarak bizde eylemdeyiz arkadaşlar.’’ dedi.

Kurtuluş İhsan Küçükarslan Ortaokulu öğrencileri etkinlik kapsamında hem yaya hem de trafik düzenleyicisi olarak etkinlikte bulundu ve bu etkinliklerden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.



.



 
Son Eklenen Haberler