ŞUHUT YENiDEN “BOZKURT” DEDi

2 Nisan 2019, Salı 11:01

     


Yerel Seçim Sonuçlarına Göre Belediye Başkanı Yeniden Recep Bozkurt Oldu

 

Türkiye’nin yerel yönetimleri seçeceği 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi için heyecanlı bekleyiş sona erdi ve vatandaşlar sandığa giderek oy kullandılar. Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde oy kullanan vatandaşlar “Şuhut Belediye Başkanı kim olacak?” sorusunun cevabını sandıkta verdi.
 
YSK verilerine göre açıklanan sonuçlarda Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Başkan adayı Recep Bozkurt, geçerli oyların %45.23’ünü 3.785 oy alarak yeniden Şuhut Belediye Başkan’ı seçildi. Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan adayı İbrahim Yıldız ise %32,22 oy oranı ile 2.696 oy alarak ikinci sırada kaldı. Cumhuriyet Halk Partisi adayı Ekrem Özsoy   oy ve %21.83’lük bir oran ile üçüncü sırada yer aldı. Ekrem Özsoy’u %0.57’lik oranla Saadet Partisi ve % 0.14lük oranla  Büyük Türkiye Partisi adayları takip etti.
Toplamda 9.948 yazılı seçmenin olduğu Şuhut’ta kullanılan oy sayısı 8.713 olurken seçime katılım oranı %87,76 oldu. Geçersiz oy sayısı ise 362’de kaldı. İlçe Belediye Meclisinde ise %42.10 Ak Parti, %33.68 MHP ve %23.98 oranıyla CHP şeklinde dağılım gerçekleşti. 
Bu oranlara göre açıklanan Şuhut Belediye Meclisi asıl ve yedek üyeleri ise şu şekilde sıralandı. Asıl Üyeler; Hüseyin Akalın, Mehmet Taner, Murat Dede, Ahmet Karagönen, Halil Kabak, Mehmet Avcı, Mehmet Us,  Ömer Karahan, Sait Örenkaya, Hacer Küçük, Şevket Çuhadar.
Yedek Üyeler; Tuncay Türkeç, Hüseyin Boztaş, Ömer Gümüş, Selçuk Çatalkaya Emine Imış, Fatih Barutçuoğlu, Ahmet Çakmak, Mustafa Cevret, İsmail Akdemir, Yusuf Tosun, Hasan Öncül.
 
Karaadilli’de de Belediye Başkanlık seçimleri heyecanlı geçti. Açıklanan sonuçlara göre Karaadilli’de Belediye Başkanı Ak Parti Belediye Başkan adayı Mesut Ulusoy oldu. Toplamda 2.011 yazılı seçmenin olduğu Karaadilli’de kullanılan oy sayısı 1.944 olurken, 1.043 oy alan Mesut Ulusoy Başkan seçildi.
 
Karaadilli Belediye Meclisi asıl ve yedek üyeleri dağılımı ise aşağıdaki şekilde gerçekleşti.
Asıl Üyeler; Fehmi Durgut, Ali Yıldız, Nermin Yılmaz, Himmet Dündar, Hasan Akpınar, Şavkı Eke, Mehmet Güven, İlker Demir, İsmail Ayyıldız şeklinde sıralandı.
 
Yedek Üyeler ise; Fahrettin Doğan, Ramazan Bican, Kemal Ölmez, Ramazan Özcan, Mustafa Taş, Fatma Yaman, Mehmet Bozkurt, Cuma Ali Çetin ve Veli Şener oldu.


.



.  
Son Eklenen Haberler