SON DAKİKA

YENi NESiL GAZETECiLER EĞiTiMDE

2 Nisan 2019, Salı 11:03

     


Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı kapsamında hazırlanan kurs, 
11 Mart 2019 tarihinde, Afyonkarahisar Valiliği Konferans Salonunda başladı. 
Basın İlan Kurumu’nun yazılı basın sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün karşılanmasına yönelik başlattığı, Zafer Kalkınma Ajansı ve Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) işbirliği ile hazırlanan Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı kapsamında hazırlanan kurs, 11 Mart 2019 tarihinde, Afyonkarahisar Valiliği Konferans Salonunda başladı. 
 
Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şube Müdürü Selami Çalışkan açılış konuşmasında, kursun eğitim ve istihdama yönelik olduğunu, kursiyerlerin mülakat sonucu davet edildiğini, bu kurs sayesinde nitelikli Gazeteciler yetiştirilmesinin planlandığını belirtti. 
Kursta, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nesrin Kula Demir, Öğretim Görevlisi F. Arda Ölmez, Dr. Öğretim Üyesi Sena Coşkun ve Öğretim Görevlisi Hayati Ulusay tarafından kursiyerlere, Ajans ve istihbarat Haberciliği, Dijital Fotoğrafçılık, Dijital Habercilik, Politika Haberciliği, Tv Spikerliği, Haberde İnografik ve Görsellik, Televizyon Haberciliği, Röportaj Teknikleri, Spor Muhabirliği gibi daha birçok konunun yer aldığı eğitimler verilmeye devam ediyor. 
Kursun başından bu yana eğitimleri sık sık ziyaret eden Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şube Müdürü Selami Çalışkan; kursiyerlerin gazeteciliğe ilk adım attıkları bu eğitimde, kendisinin de gazetecilik dönemlerinde yaşamış olduğu anıları ve deneyimlerini kursiyerlere aktararak eğitimin daha verimli geçmesini sağladı. Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi 29 Mart 2019 tarihine kadar devam edecek.
 


.



 
Son Eklenen Haberler