F KLAVYE YARIŞMASINA ŞUHUT DAMGASI

5 Mart 2019, Salı 10:21

     


F Klavye”nin Türkiye’de yaygınlaştırılması amacıyla bu yıl 14’üncüsü düzenlenen “Türkiye İhsan Yener Klavye Şampiyonası” ödülleri sahiplerini buldu.

 

İlçemizden on bir öğrencinin katıldığı yarışmada, öğrencilerimiz çeşitli katagorilerde dereceler ilçemizi gururla temsil ettiler.  
Yarışmalarda dereceye giren Şuhutlu öğrencilerimiz: İlyas Pamukçu ( Zafer Anadolu Lisesini temsilen) Anadil Türkiye 1.si Efe Abdullah Taner ( Kurtuluş İhsan Küçükarslan Ortaokulu) Anadil Türkiye 1.si, Çoklu Dil Türkiye 3.sü Onur Demirbaş (Fatih Ortaokulu) Anadil Türkiye 2.si, Çoklu Dil Türkiye 2.si oldu. 
 
İstanbul Fatih Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde yapılan ödül törenine Şuhut İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Eroğlu, Kurtuluş İhsan Küçükarslan Ortaokulu Müdürü Cengiz Sarıkoç, Zafer Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Arzu İpek ve yarışmalarda madalya kazanan İlyas Pamuku, Efe Abdullah Taner ve Onur Demirtaş katıldı.Törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Eroğlu´na F klavye kullanımına yaptığı katkılardan dolayı İntersteno Türk tarafından plaket takdim edildi. 
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem, Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ödül töreninde yaptığı konuşmada, Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu (INSTERTENO) Türk Grubu Başkanlığı ile F Klavye ve Bilgi İşlem Derneği’nce düzenlenen yarışmanın, bütün okullarda gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.
Okul müfredatına “F klavye” derslerinin girmesi gerektiğini vurgulayan Erdem, “Dilimize sahip çıkalım çünkü dilimize sahip çıktığımız gün hiç şüpheniz olmasın, geleceğimiz çok daha farklı olacaktır.” dedi.
Yarışmaya, Türkiye genelindeki 175 okuldan toplam 787 kişi katıldı. Başarılı olan 24 yarışmacıya ödülleri takdim edildi.






.  
Son Eklenen Haberler