Vali Mustafa Tutulmaz’ ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

11 Ocak 2020, Cumartesi 14:47

     


İletişim, haber alma ve öğrenme; insanlığın en önemli gereksinimleri arasındadır. Bu nedenle de vatandaşların tarafsız, eksiksiz ve doğru haber anlayışıyla bilgilendirilmesi, demokratik ve şeffaf toplum olmanın öncelikli şartlarından biridir.

Haber almanın ve iletişimin etkin kanallarından olan Gazetecilik mesleği, zor şartlar altında yapılan, büyük fedakârlık, emek ve sabır isteyen bir meslektir. Toplumun sesi olan, onların talep ve isteklerini kamuoyuna duyurmada bir köprü vazifesi gören basın mensupları, doğru, tarafsız ve güncel bilgiye hızlı bir şekilde ulaşılması için sürekli kendilerini geliştirip, anın takipçisi olmak durumundalar.

Basın geçmişten günümüze önemli gelişme ve değişimler göstererek, yazılı ve görsel boyutun yanı sıra sanal ortamda da etkinliğini her geçen gün artırmaktadır. Bu gelişmeler ile toplumun gelişmesine, demokrasinin güçlenmesine değerli katkılar sağlamaktadır. Gelişen iletişim teknolojileri ve beraberinde gelen yenilikler ile birlikte günümüzde insanlar, tüm dünyadaki gelişmelere daha hızlı ulaşabilir duruma gelmiş, basın her zamankinden daha etkin bir konuma ulaşmıştır. Dolayısıyla basın çalışanlarının sorumluluğu ve meslek etik ilkelerinin önemi her geçen gün artmaktadır.

Afyonkarahisar’da basın mensupları güzel bir birliktelik örmeği sergilemekte, kamuoyunu doğru bilgiye ulaştırabilmek için fedakârca, yoğum mesai harcayarak görevlerini yerine getirmektedirler. Basın çalışanlarına bu zorlu görevlerini yerine getirmede karşılaştıkları sorunların çözümü konusunda her zaman destek olmaya devam edeceğimi belirtmek isterim.

Bu anlamlı gün dolayısıyla mesleklerini etik, ahlak kuralları çerçevesinde büyük bir özveriyle yapan, il merkezi ve ilçelerdeki yerel gazete, dergi, televizyon ve radyolarda çalışan tüm basın mensupları ile ulusal basın ve haber ajansları temsilcilerinin, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.



.



 
Son Eklenen Haberler