SON DAKİKA

En Çevreci Belediyecilik AK Belediyeciliktir

26 Mart 2019, Salı 12:45

     


Orman ve Su İşleri Eski Bakanı, Irak Özel Temsilcisi ve Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, son onaltı yılda belediyecilik ve çevre ile alakalı yapılan çalışmlar hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

11 yıl boyunca orman teşkilatından sorumlu olan, AK Parti Hükümetlerinde en uzun süre Bakanlık yapan, teknik yönüyle bir bilim insanı olan, Orman ve Su İşleri eski Bakanı, Irak Özel Temsilcisi ve Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel EROĞLU, yapılan çevre yatırımları ile ilgili olarak bir yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamada; “2003 yılında Afyonkarahisar’ın yüzölçümünün %16,6’sı orman iken, yapılan muhteşem ağaçlandırma faaliyetleri neticesinde ilimizin orman varlığı 2.339.840 dekardan 2.788.360 dekara yükselerek, il yüzölçümünün %19,8’ini oluşturmuştur. 16 yıl içerisinde yapılan ağaçlandırma faaliyetleri ile, zaferin kazanıldığı, şehitlerimizin kanıyla yoğrulan bu mübarek topraklara tam 107 milyon fidan dikilmiştir.” denildi.

Yol kenarlarının ağaçlandırılmasından da bahsedilen açıklamada, proje kapsamında Afyonkarahisar’da 862 adet okul bahçesi, hastane bahçesi, ibadethane ve mezarlık ağaçlandırılmıştır. Ayrıca il genelinde toplam 750 km karayolu ve köy yolu kenarı ağaçlandırılarak toplam 1 milyon fidanın toprakla buluşturulduğu belirtildi. Mor-beyaz renkleriyle şehrimizin sembol ağacı olan 100.000 leylak dikildiği ve muhteşem Zafer Ormanı’nın, Türkiye’nin ilk ve tek olan damlama sulama ormanı olduğu vurgulandı.

Arıcılığı geliştirmek ve bal üretimini destek maksadıyla 12 adet bal ormanı kurulduğu, vatandaşlarımızın aileleriyle hoşça vakit geçirmelerini sağlamak, rahat nefes alacakları alanlar oluşturmak gayesiyle 5 adet şehir ormanı, 21 adet mesire yeri tesis edildiği ve şehitlerimizin adını yaşatmak için 86 adet şehitler ormanı tesis edildiği açıklamada yer buldu.

Akdağ Tabiat Parkı, 26 Ağustos Tabiat Parkı, Frig Vadisi Tabiat Parkı, Erkmen Tabiat Parkı ve Yedikapı Tabiat Parkı’nın her geçen gün daha da geliştiği ve daha fazla ziyaretçi çektiğine dikkat çelikdi. Şehitliklerin ihya edildiği, Albay Reşat Çiğiltepe Şehitliği’nin ve Büyük Taarruz Şehitliği’nin çevre düzenlemesi tamamlandığı ve Kocatepe’den Şuhut’a kadar olan 34 km’lik Zafer Yolu sıcak asfalt yapıldığı.

Afyonkarahisar Belediye’si Hizmette Sınırları Aştı

Açıklamada belediyecilik çalışmalarına da değinilerek; “Tek kanatlı uçağın uçması mümkün değildir. Uçağın bir kanadı Merkezi Hükümet çalışmaları ise diğer kanadı da Belediye’nin yaptığı çalışmalardır. Afyonkarahisar bu uyumun en güzel örneklerinden biridir. Merkezi Hükümetin çalışmalarının yanında Belediye’nin de çok önemli ağaçlandırma, park ve rekreasyon çalışmaları olmuştur. Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapılan ağaçlandırma, park, rekreasyon tesisleri ile kişi başına düşen yeşil alan miktarında büyük artış olmuştur. 2003 yılında şehir merkezinin toplam yeşil alan miktarı 1.979.883 m2 ve 136.000 nüfus ile, şehir merkezinde kişi başına düşen yeşil alan miktarı 14,5 m2’idi. 2018 yılında ise şehir merkezinin yeşil alanı 5.454.742 m2’ye yükselmiştir. Bu süre içerisinde şehir merkezinin nüfusunda da büyük oranda artış olmuş ve 237.000’e yükselmiştir. Kişi başına düşen yeşil alan ise 23 m2’ye yükselmiştir. En çevreci hükümet AK Parti Hükümeti, en çevreci belediyecilik AK Belediyeciliktir”denildi.

Afyonkarahisarlıların her şeyin en güzeline layık olduğu ve bu düşünce ile şehrin dört bir yanına parklar açıldığı, bu parkların; Karayolları Parkı, Macera Parkı, Masal Dünyası Parkı, Paten ve Kaykay Parkı, Engelsiz Park, Bisiklet Yolları bunlardan sadece bazılarıdır. Akarçay Islah Projesi ve etrafındaki rekreasyon alanları olduğu belirtildi.

Afyonkarahisar Belediyesi’nin parklar, rekreasyon tesisleri ve yeşil alanlar konusunda yaptığı yarımlara değinilen açıklamada; “2004 öncesinde şehrimizde 58 adet olan çocuk oyun alanı sayısına dönemimizde 271 adet daha eklenerek 329’a yükseltilmiştir. 2004 öncesi olmayan dış mekan spor aletinden 223 takım kurulmuştur. Yine daha önce olmayan hobi bahçelerinden 310 adet kurulmuştur. 2004 öncesinde olmayan sentetik ve kauçuk yürüyüş yolundan 17 adet tesis edilmiştir. Bunların sayısını arttırmak mümkündür.” denildi.

Açıklamada, bundan önce olduğu gibi yine gönül belediyeciliği, hizmet belediyeciliği anlayışıyla çalışmalara devam edileceği söylendi. AK Parti Belediye Başkan Adayı Sayın Mehmet Zeybek’in de çok muazzam projeleri olduğu belirtilirken bu projeler; Garnizon Millet Bahçesi Projesi, Cirit Kayalığı Millet Bahçesi Projesi, Şehitler Kayası Millet Bahçesi Projesi, Güvenevler Millet Bahçesi Projesi, Gar Rekreasyon Alanı Projesi, Erenler Parkı Projesi, Mahalle Parkları Projesi, Hobi Bahçeleri Projesi, Jeotermal Park Projesi, Mermer Parkları Projesi, Engelsiz Parklar Projesi, Engelsiz Hayat Merkezi Projesi ile Demirçevre Göletinin menbaına yapılacak Sahib-i Ata Mesire Yeri Projesi şeklinde sıralandı.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu Parkı Açıldı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve İl Meclisi Üyeleri tarafından Orman ve Su İşleri eski Bakanı, Irak Özel Temsilcisi ve Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun ismi, İzmir Yolu Kocatepe Asri Mezarlığı karşısında tesis edilen parka verildi.

Takriben 10,2 milyon TL’ye mal edilen, içerisinde Millet Kıraathanesi, kafeteryası, süs havuzu, hava bisikleti, halı sahası, basketbol sahası, çocuk macera parkuru gibi pek çok aktivitenin yapılabildiği üst düzey imkânlar sunan park 20 Mart Çarşamba günü hizmete açıldı.

 



.



.  
Son Eklenen Haberler