ŞUHUT’UN TAM DONANIMLI AMBULANSI GÖREVE HAZIR

19 Mart 2019, Salı 11:56

     


Bir dizi ziyaret ve temel atma törenine katılmak için Afyonkarahisar’a gelen Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca, Şuhut İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne tam donanımlı bir ambulans teslim etti.

Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca, çeşitli ziyaretler gerçekleştirmek üzere Afyonkarahisar’daydı. Vali Mustafa Tutulmaz'ı makamında ziyaret eden Bakan Koca, daha sonra ilde sağlık alanında yapılan yatırımlar hakkında brifing aldı. Toplantının ardından Koca, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

82 milyon insana hakkaniyetle sağlık hizmeti götürmeyi hedeflediklerini söyleyen Koca, “Yeni dönemde Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde 82 milyon vatandaşımızın hakkaniyetli, kaliteli ve sürdürülebilir bir sağlık hizmetine erişimini hedefliyoruz. Bu çerçevede özellikle Afyonkarahisar için hastalarımızın sevk edilmeyip olabildiğince burada bu hizmetin verilmesini hedefliyoruz” dedi.

Sağlık Bakanı Koca, açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin “Yeni Zelanda’daki saldırılarda yaralanan Türk vatandaşlarının Türkiye’ye getirilme durumu var mı?” sorusuna Koca, “Şu an öyle bir talep olmadı. Fakat o anlamda bir talep ve ihtiyaç olursa biliyorsunuz ambulans uçaklarımız da sözkonusu. Kendi imkanlarımızla çok kolay, çok rahat alabiliriz. İstediğimiz en uygun şartlarda hizmeti vermek isteriz ama şu an öyle bir talep olmadı” diye konuştu.

Sağlık çalışanlarını yakından ilgilendiren 3600 ek göstergeyle ilgili de açıklama yapan Bakan Koca, “Bununla ilgili bir çalışma var. Sayın Cumhurbaşkanımız da ifade etti. Özellikle seçim sonrası sonuçlandırmak üzere bir çalışma olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Afyonkarahisar’a Beş Yeni Ambulans

Bakan Koca, geçtiğimiz dönemlerde yapılan çalışmalarada değinerek “Afyonkarahisar’da ambulans sayımızı 5’ten 58’e çıkarttık. Bu yıl bu sayıya 10 adet daha ambulans ekleyceğiz. Bugün ilk parti olarak tam donanımlı 5 ambulansımızı teslim edeceğiz.” dedi. Konuşmanın ardından Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü bünyesine dahil edilen tam donanımlı 5 adet ambulansın teslim törenine katılarak araçların anahtarını sağlık çalışanlarına teslim etti. Koca, bir ambulansa çocuklarla binerek test etti ve çocuklara sirenleri çaldırdı.

Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt da internet üzerinden yapmış olduğu yazılı açıklamada; “İlçemizde eksikliği hissedilen Tam Donanımlı Ambulans kazandırmak için verdiğimiz çabalar sonuç verdi. 1 Adet Tam donanımlı Ambulans Sayın Bakanımız Prof.Dr. Veysel Eroğlu’nun himmetleriyle bugün ilimizde Sağlık Bakanımızın da katılımıyla düzenlenen törenle İlçe Sağlık Müdürlüğümüze teslim edildi. İlçemizin hamisi Bakanımız Veysel Eroğlu ve Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.



.



.  
Son Eklenen Haberler