SON DAKİKA

Kader deyip geçemeyiz

16 Aralık 2014, Salı 18:15

     


Cumhuriyet Halk Partisi sosyal sorumluluk projesi kapsamında Şuhut ilçesi Güneytepe köyünde çocuk gelinler, akraba evlilikleri ve aile içi şiddet konusunda seminer düzenledi. Seminerde yaşanan olayların sosyal, hukuksal ve sağlık açısından zararları anlatıldı

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ.

Türkiye’nin en önemli sorunları arasında gösterilen çocuk gelinler, akraba evlilikleri ve aile içi şiddetin önüne geçilmesi için Cumhuriyet Halk Partisi İl Teşkilatı mensupları Şuhut ilçesine bağlı Güneytepe köyünde bilgilendirme toplantısı yaptı.

Köylülerin büyük ilgi gösterdiği seminerde yaşanan felaketlerle ilgili sosyal, hukuksal ve sağlıksal açıdan değerlendirmeler yapıldı. Konuyla ilgili bilgi veren Proje Koordinatörü Bahar Soysal, geçtiğimiz hafta içinde Cumhuriyet Halk Partisi Bülent Ecevit Parti Okulu’nda eğitim aldıklarını ve bu eğitimin tamamlanabilmesi için proje geliştirdiklerini söyledi.

 

TOPLUM BİLGİLENDİRİLMELİ

Proje için Şuhut ilçesine bağlı Güneytepe köyünün seçildiğini söyleyen Soysal, “Projemizin üyeleri olan Alper Tandırlı, Sezai Yılmaz, Şuhut ilçe Başkanımız İbrahim Türker, Şuhut eski Belediye Başkanı Ekrem Özsoy, Mahmut Bahar, Savaş Zeybel ve Necdet Tiryaki ile köyde yaşayan vatandaşlarımıza ulaştık. Ben sağlıksal konularda bilgiler verirken, Avukat Günsel Akgün hukuksal konularda, Gökçen Günek ise sosyolojik etkiler konusunda bilgiler verdi. Ayrıca seminer sonunda çocuk gelinler ile ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı” dedi.

 

GÖSTERİLEN İLGİDEN MEMNUNUZ

Güneytepe Köyü’nde yapılan etkinliğe köyde yaşayan kadınların, çocukların ve erkeklerin ilgi göstermesi nedeniyle memnuniyet duyduklarını söyleyen Soysal, “Vatandaşlarımızın kadınlı-erkekli ilgi göstermesi bizi bir hayli memnun etti. Ülkemizin en önemli problemleri arasında gösterilen çocuk gelinler, akraba evliliği ve aile içi şiddetin artık sona ermesi gerekiyor. Her gün televizyonlarda ve gazetelerde eşleri tarafından öldürülen kadınları, daha okul çağında olan çocukların gelinlik içinde gösterilmesi bizleri üzüntü veriyor” dedi.

 

ETKİNLİKLERİMİZ SÜRECEK

Toplumun bilgilenmesi için köy-kasaba dinlemeden ziyaretlerin devam edeceğini söyleyen Soysal, “Kadınların öldürülmesi ve çocuk gelinler konusunda toplumun kaderci yaklaşımı son derece yanlıştır. Türkiye çağdaş laik bir ülke olduğuna göre üzüntü veren olayların tekrarlanmaması için bizde elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Etkinliğimize destek veren il teşkilatımıza, parti gönüllülerimize ve Güneytepe köyü sakinlerine teşekkür ediyoruz” dedi.

 







 
Son Eklenen Haberler