SON DAKİKA

9 işyeri satılacak

1 Ekim 2014, Çarşamba 14:11

     


Gün FM’de canlı yayına katılan Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, ‘Hızımızı kesmeden yatırım ve hizmetlere devam ediyoruz’dedi.

 “Doğalgazı ilçemize kazandırdık”

Çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Bozkurt, “30 Mart yerel seçimlerinin öncesinde ve seçim sonrasında çalışmalara ara vermeden devam ettik. Seçimden bu yana geçen 6 ay içerisinde ilçemiz adına güzel gelişmeler var. Geçtiğimiz dönemde en sık karşımıza çıkan konu ilçemize doğalgazın getirilmesiydi. Daha önce Bakanlar Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda yerleşim yerlerindeki elektrik abonelerinin yüzde 60’ının doğalgaz gelebilmesi için abone olmaları isteniyordu. Biz ilk dönemimizde bu çalışmayı sürdürdük. Seçim döneminde de vatandaşlarımız ilçemize doğalgazın getirilmesi taleplerini ilettiler. İlçe Kaymakamımız ve doğalgazı isteyen vatandaşlarımızla birlikte biz doğalgazı ilçemize kazandırdık. Gerekli sayıyı tamamladık. Şu anda ilçemizde BOTAŞ Genel Müdürlüğü bünyesinde doğalgaz çalışmaları devam ediyor. Doğalgaz yatırımları büyük ölçekli ve maliyeti yüksek olan yatırımlar. Bu nedenle çalışmalar tamamlandıktan sonra ilçemize doğalgazı kazandırmış olacağız” şeklinde değerlendirmede bulundu.

“İş Merkezi’nde sona yaklaşıldı”

Geçtiğimiz 5 yıllık dönemde çalışmalarına başlanan ve şu anda sona yaklaşılan İş Merkezi projesiyle ilgili de değerlendirmede bulunan Başkan Bozkurt, “İş Merkezi projesi, ilçemize gerek mimari, gerekse görsellik açısından bambaşka bir imaj katacak olan projelerimizden biri. Bu proje ilçemizin hem kültürüne hem de şehirciliğine büyük katkılar sağlayacak. Şu anda çalışmaların sonuna doğru yaklaşmış bulunmaktayız. İş Merkezi’nde sadece işyerleri bulunmuyor. 28 adet işyerinin yanında çok maksatlı salon, Gençlik Merkezi, Hanımlar Lokali, 50 yatak kapasiteli otel, otopark ve değişik sosyal donatı alanları bulunuyor. Çok yönlü, çok işlevli bir merkez yapıyoruz. Burası faaliyete geçtiğinde ilçemizin merkez noktası olmaya aday olacak. Bugüne kadar 28 adet işyerinden 9 işyerimizi açık arttırma ihalesi yoluyla satışa çıkarmıştık. 5 tanesinin satışını esnafımıza yaptık, ihalesini gerçekleştirdik. Kalan yerlerle ilgili de şu anda satış süreci devam ediyor. Bayramdan sonra da 9 adet işyerinin satışını planladık. Bu yatırım çok ciddi bir yatırım. İnşaatı son teknoloji ile yapıldı. İşyeri ihtiyacı olan işadamı ve esnaflarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Şuhut’un en merkezi noktasındaki bu merkezden işyeri alarak önemli bir yatırıma imza atabilirler” diye konuştu.

“Bakanımız Eroğlu’na katkıları dolayısıyla teşekkür ederim”

10.Zafer Yolu etkinliklerine de değinen Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, “Etkinliğimiz her geçen yıl daha da güzelleşiyor. Bizim Zafer Yolu etkinliğimiz sıradan bir festival değil. Şuhut’un ve ilimizin Cumhuriyetimizin kazanıldığı topraklar olması nedeniyle biz tarihimizdeki bu değeri ve önemi iyi anlatmalıyız. Bunun da en güzel yolunun gençlerimizi etkinliklerimize katarak aydınlatabilmek olduğunu düşünüyorum. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Şuhut-Kocatepe yolu asfaltlandı. Sayın Bakanımızın her yatırımda olduğu gibi Zafer Yolu etkinliğimize de katkıları çok fazla. Bildiğim kadarıyla bu etkinliklerin başladığı yıldan bu yana Sayın Bakanımız Zafer Yolu etkinliklere sürekli katılıyor. Ayrıca Zafer Yolu’nun başlangıcı sayılan Şuhut Atatürk Evi’nin de çevre düzenlemesi çalışmaları ve kamulaştırma işlemleri sürüyor. Bu vesile ile Sayın Bakanımıza katkıları için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Tarihi Hamza Paşa Hamamı’nın restorasyon çalışmaları sürüyor”

Çöp toplama ve temizlik işleri ihalesini yaptıklarını belirten Bozkurt, “İlçemizde değişik cadde ve sokaklara 90 bin metrekare asfalt kaplama yaptık. Yeni parklar kazandırdık. Mevcut parklarımıza ve yeşil alanlarımıza çocuk oyun grupları ekledik. Tarihi Hamza Paşa Hamamı’nın restorasyon çalışmaları sürüyor” diye bilgi verdi.

 

“İlçemizin tarihini kitap haline getireceğiz”

Şuhut’un tarihinin hazırlanması için Tarihçi Muharrem Boyer ile çalışma yaptıklarını kaydeden Başkan Bozkurt, “Tarihe şahitlik yapan şehir Şuhut kitabının hazırlık çalışmaları sürüyor. Tarihçi hocamız Muharrem Boyer çok titizlikle inceleme ve araştırmalar yapıyor. Bu eser tamamlandığında ilçemizin tarihini kitap haline getirmiş olacağız” dedi.

Yayın sonrası Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile de görüşen Başkan Bozkurt, çalışmalarını kamuoyuna aktarabilme fırsatı sundukları için Akar’a teşekkürlerini iletti. Akar ise Başkan Bozkurt’a çalışmalarında başarılar diledi.

Başkan Bozkurt yayın anısına Akar’a Şuhut Belediyesi logosu bulunan bir hediye sundu.







.  
Son Eklenen Haberler