SON DAKİKA

Kurban verlimli geçti ama hayvancılık alarm veriyor

8 Ekim 2014, Çarşamba 17:26

     


Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvan alım satımlarındaki verimlilik yüzleri güldürdü. İstanbul, Ankara ve Bursa gibi ilere götürülen büyükbaş ve küçükbaş hayvanların satılması yüzleri  güldürürken, Şuhut'ta büyükbaş ve küçükbaş hayvan üreticilerinin her geçen gün sayılarının azalması dikkatlerden kaçmadı.

Eskiden büyük çoğunluğun geçimini hayvancılıkla sağladığı ilçemizde besicilik ve küçükbaş hayvancılık  can çekişir hale geldi.
Devlet teşviklerinin azlığı ve küresel sermayenin büyük çiftliklere yönelmesiyle küçük çaplı üreticilerin sayısı her geçen gün azalmakta ve yok olmaya yüz tutmakta.Şuhut hayvan borsasında eski üreticilerden Mahmut Çakmar ile yaptığımız söyleşide Çakmar şunları  söyledi. ÇAKMAR "et ve canlı hayvan ithalatının serbest bırakılması, küresel sermayenin büyük  çiftliklere yönelmesi ile birlikte KOBİ dediğimiz küçük çaplı üreticiler her geçen gün kan kaybetmeye devam ediyor. Devlet tarım ve hayvancılık politikasını bir an evvel gözden geçirmeli ve küçük ölçekli üreticileri teşvik etmelidir. Bu gün % yüzde yüz ker bile etsek gelecek hafta açığımızı kapatamıyoruz, çünkü karşımızda hem küresel sermaye hem de büyük tacirler var. Bizler böyle olursa değil hayvan üretmeyi karnımızı bile doyuramayız" dedi.



.



 
Son Eklenen Haberler