SON DAKİKA

Bu proje toprağın bereketini artıracak

16 Aralık 2014, Salı 15:03

     


Şuhut Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Şuhut Gıda Tarım Hayvancılık İçme Müdürlüğü tarafından hazırlanan , Toprağın Bereketini Artırmak İçin Projesi’nin tanıtım toplantısı yapıldı. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ.

Şuhut Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Şuhut Gıda Tarım Hayvancılık İçme Müdürlüğü tarafından hazırlanan , Toprağın Bereketini Artırmak İçin Projesi’nin tanıtım toplantısı yapıldı. 
Belediye konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Kaymakam Ferit Görükmez, Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Tunçer, K.H.G.Birliği MüdürüMehmet Günhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Eroğlu, Karaadilli Belediye Başkanı Ahmet Yaman ve ilçedeki muhtarlar ve azalar katıldı.Projenin tanıtım slaytıyla başalayan toplantıda, açılış konuşmasını yapan Nuri Daşlıca projenin tamamının Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklendiğini belirterek toplam bütçenin 73.244 tl olduğunu söyledi. Projenin hayata geçmesinde katkı sağlayan herkese teşekkür ettiğini belirten Daşlıca yapılacak olan eğitim programlarına çiftçilerin katılmasını istedi. 

 

“Gübreleme üretici için en önemli faktördür”
Toplantıda konuşan Şuhut Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Tunçer ise yaptığı konuşmada gübrelemenin öneminden bahsederek gübreleme üretici için en önemli faktördür, çiftçinin gübrelemeyi nasıl yapıcam sorusuna da en iyi cevap toprak analizidir. Yanlış gübreleme ile maliyet fazlalığı, çevre kirliliği, ürün azalması ve bozulması ortaya çıkar dedi.

 

“Dar alanda yüksek verim”
Şuhut Kaymakamı Ferit Görükmez ise gübrelemenin önemine dikkat çekerek “Herkes artık bir şeyler ekiyor ama bunu daha bilinçli yapalım kaliteli ürün için teknoloji destekli çalışalım ve dar alanda yüksek verim elde edelim dedi. Proje kapsamında akademisyenlerin çiftçilere bilgi vermek ve analiz yapmak amacıyla gelecek ‘dedi . Konuşmasına devam eden Kaymakam Görükmez Sadece bu işi kitapta iyi bilen değil bu işin içinde olan uygulamalı olarak bilen ve bize en iyi şekilde yardımcı olacak kişilerin gelmesini sağlayacağım. Önemli olan bu projenin sadece yapılması değil projeden sonra da uygulanabilmesi için görev çiftçilerimize ve gübre satan işletmecilere düşüyor. Çiftçilerimiz gübre alırken ve ekeceği ürüne karar verirken toprak analiz sonuçlarına göre karar aldığı zaman proje amacına ulaşmış olacak.” dedi

 

 







.  
Son Eklenen Haberler