SON DAKİKA

ZEKA'DAN DESTEK

22 Ekim 2014, Çarşamba 11:37

     


Şuhut Kaymakamlığı Eurosynnada Proje Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan “Toprağın Bereketini Arttırmak İçin” isimli proje, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Proje Şuhut Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülecek olup, proje ortağı Şuhut İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüdür. Şuhut Kaymakamı Sayın Ferit GÖRÜKMEZ, Proje Koordinatörleri Nuri DAŞLICA ve Fatih KUZU’nun katılımıyla Kütahya’da imzalanan projenin uygulama süresi 3 ay olup 73 bin TL olan bütçenin tamamı Zafer Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacaktır.

Proje kapsamında Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesi ve köylerinde toprak analizi yapılarak toprak yapısı ortaya çıkarılacak olup çiftçilerin toprak yapısını öğrenmeleri, gübreleme hakkında bilgi sahibi olmaları ve bu sayede ürün veriminin arttırılması amaçlanmaktadır.

Projede Şuhut ilçe merkezi, kasaba ve tüm köylerden alınacak 400 adet toprak numunesi analiz ettirilecek olup çıkan sonuçlar ışığında ilçemizin toprak analiz haritası çıkarılacaktır. Çıkan sonuçlara göre akademisyenler tarafından çiftçilerimize gübreleme tavsiyesinde bulunulacaktır. Çıkan tüm sonuçlar proje ekibince hazırlanacak internet sitesinde yayınlanacak ve hazırlanacak kitapçıkla çiftçilerimize dağıtılacaktır. Proje kapsamında ayrıca akademisyenler tarafından çiftçilere toprak yapısını öğrenmeleri, gübreleme hakkında bilgi sahibi olmaları ve bu sayede ürün veriminin arttırılması ile ilgili seminer verilecektir.



.



.  
Son Eklenen Haberler