PAŞACIK'A İMAM ATANDI

2 Ağustos 2012, Perşembe 16:36

     

PAŞACIK'A İMAM ATANDI

Yerel Haber Ajansı’nın kamuoyuna duyurduğu, “Ezan okunmayan köy” haberinin ardından, Şuhut ilçe Müftülüğü Paşacık köyüne imam atadı.

Paşacık köyüne giderek görevine başlayan İmam Bayram Can, köylüler tarafından da sevinçle karşılandı. Paşacık köylüleri verilen imam ile teravih namazını kıldı.

İŞTE O HABER

Şuhut ilçesine bağlı Paşacık köylüleri, ezan okunmadan oruçlarını “Obalı günahı Müftü’ye” diyerek açıyorlar. Paşacık köylüleri cami olmasına rağmen, imam olmadığı için bu yıl hiç teravih namazı kılamadılar. Köylüler imsak ve iftar vaktini saatlerinden takip edip , “ Obalı günahı Müftü’ye” diyerek oruçlarını açıyorlar. Edinilen bilgiye göre, Paşacık köyü imamının askere gitmesi nedeniyle, vekil imam tayin edildi. Ancak vekil imamda kadro alıp Karabük’e atanınca Paşacık Köylüleri imamsız kaldı. Ramazan ayında hiç teravih namazı kılınmadığını belirten Paşacık Köylüleri, ezan okunmadığı için köylülerin namaz vakitlerini de karıştırdıklarını ifade ettiler. Geçtiğimiz Cuma namazını kıldırmak için köye getirilen imamın, camiye geldiğinde birçok köylünün namazlarını kıldığını gördü. Köylüler gelen imam ile birlikte tekrar namazlarını kıldılar. Köy muhtarı Tuncer Eğdemir tarafından ilginç bir tepkiyle karşıladı. Köylülerin telefon ederek, Paşacık köyüne gazeteci çağırmaları Muhtar Eğdemir’ i rahatsız etti. YEHA ekibine “Siz mi imam vereceksiniz? “ diyerek tepki gösteren Muhtar Eğdemir durumu Müftülüğe bildirdiklerini ama bir sonuç alamadıklarını söyledi. Paşacık Köy muhtarının vefatı nedeniyle atamayla Muhtarlık görevine getirilen Eğdemir ‘ in köyün sorunlarıyla uğraşacağı yerde, koyunculuk yaptığını ifade eden köylüler, muhtarın sadece imam konusunda değil köyün hiçbir sorunuyla ilgilenmediğini ileri sürdüler. Paşacık köylüleri, biran önce cami minaresinden ezan sesi duymak ve Mübarek Ramazan Ayında Teravih namazlarını kılmak istiyor.


.



.  
Son Eklenen Haberler