/>

SON DAKİKA

BOZKURT, 2017 YILINI DEĞERLENDİRDİ

3 Ocak 2018, Çarşamba 17:32

     


Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, 2017 yılında yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Başkan Bozkurt, belediye adına yapılan teknoloji yatırımlarına değinerek “Şuhut Belediyesi olarak hem alt yapı hem üst yapı hem de teknoloji yatırımlarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. 2016 yılından itibaren belediyemizde güncel teknolojiyi yakalama adına birçok yatırımlar yaptık. Sistemlerimizin kablolamasını tamamen yeniledik. Bunun üzerine donanım olarak bilgisayar, yazıcı, sunucu ağlarını tamamen değiştirdik. En güncel yazılımları lisanslı olarak yeniledik. Belediyemizi e-belediyecilik ve e-devlet sistemine entegre ettik. Yaptığımız bu yatırımların geri dönüşlerini olumlu olarak görmek bizi mutlu ediyor.  Günümüz teknoloji çağı eğer biz bu teknolojiden geri kalırsak, Şuhut olarak geri kalmış oluruz. Bunun için çalışmalarımız, vatandaşımıza nasıl yakın olabiliriz en iyi nasıl hissedebiliriz yönünde oluyor.” dedi. İnteraktif belediyecilik adına yapılan çalışmaların piyasa değerinin yarı fiyatına mal ettiklerini belirten Bozkurt,” Bundan 10 yıl sonrası kadar ileriye yeterli olacak teknoloji ve alt yapıyı Şuhut’a kazandırmış olduk. Bu çalışmalarda emeği geçen bütün personelimize teşekkür ederim.” dedi.  

 

PAROLAMIZ YEŞİL BİR ŞUHUT 
Yeşil bir Şuhut sloganı ile çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Bozkurt,  Park ve Bahçeler hakkında “Rutin bakım ve onarım çalışmalarımız yanı sıra ilçemizde 2017 yılında mavi ladin,  batı ladini, çınar, salkım söğüt, yediveren gülü, kadıntuzluğu, petunya, sarmaşık gül, hanımeli, mazı, leylak ve daha bir çok çeşitte ağaç, çiçek ve fidanı toprakla buluşturduk. Yaklaşık 2500 çiçek ve fidanı ilçemizin çeşitli noktalarında parklarımızda toprakla buluşturduk. Göreve geldiğimiz günden itibaren yıllık ortalama 4 bin çiçek ve fidanı toprakla buluşturuyoruz, ilçemizin yeşil görünümü zenginleştirmek için çalışıyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu sayesinde fidan tedarikinden toprakla buluşturulmasına kadar hiçbir sorun yaşamıyoruz.” dedi.
  
AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİMİZE TÜM HALKIMIZ KATILMALI
Şuhut’un geneli itibariyle yeşil alanlarının çok fazla olduğunu fakat Şuhut’u çevreleyen dağların çorak göründüğünü belirten Bozkurt, “Çorak görünen bu dağları yeşillendirme çalışması yapmak istediğimizde önümüze bazı engeller çıkıyor. Bu engeller yasal engeller olsun, maden sahaları olsun, yaylım alanı olarak kullanılması olsun bizi zorlayan engeller. Örneğin bazı yerler sit alanı ilan edilmiş, bazı yerler maden sahası olarak özel firmalar tarafından işletiliyor, bazı yerler vatandaşımız tarafından yaylım alanı olarak kullanılıyor. Bu gibi sorunları çözmek için uğraşıyoruz ve kısa zamanda çözüme kavuşturup çalışmalarımızı hız kesmeden devam ettireceğiz. Tabi bu konu memleket melesi vatandaşımızın bütününü ilgilendiren bir durum, bununla ilgili bütün halkımızın el birliğiyle ağaçlandırmaya katılması lazım.”dedi.

 

DOĞALGAZ’DA İSTENİLEN SONUCA ULAŞTIK
2013 yılından itibaren Şuhut’a doğalgazın gelmesi için çalışma yürüttüklerini belirten Bozkurt, doğalgaz konusunda mutlu sonuca ulaştıklarını vurguladı. Doğalgazın ilçemize gelmesi sürecini kısaca özetleyen Bozkurt, “İlçemize doğal gaz altyapı çalışmaları fiili olarak 2017 Temmuz ayı itibari ile başladı. Tabi bundan öncesinde yoğun bir çalışma süreci var. Yani bundan kastım ilk defa hükümetiniz 2013 yılında doğal gaz ile ilgili bir kararname çıkardı. Bu kararnamede nüfusu 10 binden fazla ilçelerde elektrik kullanan abonelerinin yüzde altmışı doğal gaz ile ilgili talepte bulunursa hükümet bununla ilgili Botaş’a bir teklif verecek ve çalışma bu şekilde başlayacaktı. 2013 yılında bu karar ile sahada çalışmalara devam ettik. Halkımızın doğal gaz ile ilgili talebinin belli bir limite ulaşması gerekiyordu. İlk seferde istenilen kotaya ulaşılamadı. 2014 yılında daha tecrübeli olarak çalışmaya devam ederek gerekli abone sayısına ulaştık o gün itibariyle doğal gaz süreci başlamış oldu. 2017 yılı itibariyle de çalışmalar fiili başladı. Dört ay kadar süren çalışmalar sonucunda şu an ilçemizde doğal gaz kullanılabiliyor. Abonelik işlemlerini yapan tüm kullanıcılar şu an doğal gazdan yararlanabiliyor. Bu ciddi bir yatırım bu konuda belediyemizde elinden geleni yapıyor. Bu çalışma neticesinde de sadece belediyemiz tarafından da altyapı, yol ve diğer alanlarda 10 milyon liralık bir maliyet yükü geliyor. İnşallah doğalgazın tamamen ilçemizde kullanıma kısa sürede başlanacak, Bizde doğalgaz ile endeksli olarak belediyemiz tarafından yapılacak olan yatırım ve çalışmaları hızla gerçekleştireceğiz. Doğalgaz altyapı çalışmalarından dolayı bozulan yollar belediye ekiplerimiz tarafından eski halini getiriliyor. En kısa zamanda da tamamıyla düzeltilecek.”dedi. 

 

İLK ETAP DOLDU
Şuhut Organize Sanayi Bölgesi’nde ilk etabın tamamen yatırımcılara tahsis edildiğini belirten Bozkurt, OSB’nin Şuhut-Afyonkarahisar bölünmüş karayolu çalışmasıyla daha cazip hale geldiğini vurguladı.  
Bozkurt, “Şu an organize sanayi bölgesinin alt yapısı tamamlan alanın tamamını vatandaşımıza ve firmalara tahsis edildi. Biz artık Şuhut OSB’yi merkezden sonra Afyon’un 2. Organize Sanayi Bölgesi olduğunu düşünüyoruz. Afyon’a 14 km, Şuhut’a 12 km olup tam ortada kalan bir yer olması ve bir kısmının Afyon’a il sınırları içinde olması, Şuhut-Afyon bölünmüş karayolunun önünden geçmesi cazip hale getiriyor.”dedi.

 

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI’NDAN 
7 MİLYON LİRALIK DESTEK

Şuhut Organize Sanayi Bölgesi için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan 7 milyon liralık destek verileceği müjdesini açıklayan Bozkurt, alt yapısının daha da güçleneceğini belirtti. Bozkurt, bakanlık desteği hakkında şöyle konuştu: “Yapılan çalışmalar ve girişimler neticesinde ve Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun desteğiyle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Şuhut OSB’ye 6,5 -7 milyon lira alt yapı desteği kredisi sağladı. Bununla ilgili ihale işlemleri sürüyor. Önümüzde ki bahar aylarında içme suyu, yağmur suyu hattı kanalizasyon hattı parke taşı gibi alt yapı işlemleri tamamlanmış olacaktır."

 

PROJEMİZİN ÖDÜL ALMASI GURUR VERİCİ
Ak Parti Genel Merkezi tarafından gerçekleştirilen Kent Ekonomilerine Katkı Sağlayan Projeler yarışmasında Prof. Dr. Veysel Eroğlu İş Merkezi projesiyle elde başarı elde edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ödül alan Bozkurt, “Projemizin ödül alması gurur verici, biz bu şevk ve azimle Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanımız riyasetinde çalışmalarımıza şevkle devam edeceğiz” diye konuştu.

Bozkurt’un projelerinden bir tanesi olan Prof.Dr. Veysel Eroğlu İş Merkezi projesi ile Ak Parti Genel Merkezi tarafından gerçekleştirilen Kent Ekonomilerine Katkı Sağlayan Projeler yarışmasında elde ettiği başarı ile gündeme gelen Başkan Bozkurt, Cumhurbaşkanımız ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ödül alarak ilçemize getirmiştir.  Başkan Bozkurt’un projesinin ödül alması ilçe halkı ve Afyonkarahisar kamuoyu tarafından takdir edilmişti.  Başkan Bozkurt, bu konuyla alakalı olarak ta “marifet iltifata tabiidir, bizlerin gayretini ve çalışmasını böylesine değerli bir şekilde ödülle taçlandıran mazlum coğrafyaların umudu Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bizleri onurlandırmış ve gururlandırmıştır. Biz bu şevk ve azimle Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanımız riyasetinde çalışmalarımıza şevkle devam edeceğiz” dedi.

 

2018’DE ULAŞIMA ZAM YOK
Şuhut- Afyonkarahisar arası yol ücretlerine 2018 yılında zam yapmayı düşünmediklerini ifade eden Bozkurt,  “Ulaşım faaliyetlerini belediyemize bağlı şirketten yürütüyoruz. Hizmetlerimizin geliri giderini karşılamak zorunda, eğer bir zarar olursa hizmette süreklilik sağlayamayız. Şu an hizmetimizde kar etme durumumuz yok sadece gider karşılansın personelin maaşı ödensin bizim için yeterlidir. Kamu kuruluşu olarak hizmet verdiğimiz için özel sektöre göre bizim için çok daha zor,  ama Şuhut Afyonkarahisar arası yolcu taşımacılığı hizmetleri bizim olmazsa olmazımızdır. Bütün zorluklarına rağmen bu hizmeti devam ettireceğiz. Olağanüstü bir durum olmadığı takdirde de 2018’de zam yapmayı düşünmüyoruz.”dedi.

 

ŞUHUT TARİHİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Kültürel ve sanatsal alanda da birçok çalışmayı 2017 yılında hayata geçiren Başkan Bozkurt, Şuhut’un tanıtımı için İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirilen tanıtım günlerinde Şuhut’un en güzel şekilde tanıtıldığını ifade etti. “İlçemizin tanıtımına her zaman önem veriyoruz, Şuhut’un tanıtımı için İstanbul’da gerçekleştirilen tanıtım günleri ve Ankara’daki tanıtım günlerine katılarak ilçemizi en iyi şekilde tanıtmanın gayretinde olduk” dedi. 
Başkan Bozkurt, Şuhut’un tarihi ile alakalı yapılan çalışmalarında hızla devam ettiğini 2017 yılında Dr. Muharrem Bayar’ın katkılarıyla ilçemizin tarihi ve kültürel özelliklerinin bir kitapta toplanılmasıyla alakalı çalışmanın 2017 yılında da hızla sürdürüldüğünü söyledi. Başkan Bozkurt, “İlçemizin, tarihinin gün yüzüne çıkmasına büyük önem veriyoruz. Ve sağ olsun Muharrem Hocamız bu konuda ilerleyen yaşına rağmen büyük bir gayret ile bizlere katkı sağlıyor.  Şuanda tarih kitabımızın derleme aşaması gerçekleştiriliyor, kısa sürede de İnşallah kitabımızı halkımızla buluşturacağız” dedi. Başkan Bozkurt, 2017 yılında yapılan çalışmalar sayesinde Şuhut Belediyesi’nin 1912 yılında değil 1884 yılında kurulduğuna dair bir vesikanın bulunduğunu da sözlerine ekleyerek Şuhut Belediyesi’nin daha eski bir kuruluşu olan teşkilat olduğunu söyledi.

 

KAPALI PAZAR YERİ VE İLÇE OTOGARI YAPILACAK

Başkan Bozkurt, önümüzdeki dönemlerde yapılması planlanan yatırımlar hakkında bilgi verererk  Şuhut’a kapalı pazar yeri ve ilçe otogarının yapılacağını söyledi. Süreç hakkında bilgiler veren Bozkurt, “Şuhut’a üstü kapalı pazar ve ilçe otogarı projemiz ile ilgili belediye meclisi kararı alındı, çizimler yapıldı, İller Bankası’ndan kredi tedariki için şu an bekliyoruz. Kredi talebi onaylandığı andan itibaren ihale safhasının ardından inşaat safhasına geçmeyi planlıyoruz. Yapılacak projeler mevcut pazar yerinin olduğu yere inşa edilecek.”dedi.                                          

 



.



 
Son Eklenen Haberler