SON DAKİKA

SIVACI USTASINDAN ŞEHİT AİLESİNE DAİRE

5 Kasım 2014, Çarşamba 18:47

     



Diyarbakır’da 29 Ekim’de düzenlenen saldırıda şehit olan Hava Astsubay Necdet Aydoğdu’nun ailesine, Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesine kayıtlı bir sıva ustası sahip çıktı. Fransa’da yaşayan Ali Dal, Eskişehir’de yaptırdığı evin bir dairesini Aydoğdu’nun ailesine vermek için harekete geçti 


Fransa’nın Vienne kentinde 1988’den bu yana çalışan 38 yaşındaki Emirdağlı Ali Dal, Diyarbakır’da 29 Ekim’de şehit düşen Hava Astsubay Necdet Aydoğdu’nun ailesine sahip çıktı. Ali Dal, Eskişehir’de yaptırdığı evin bir dairesini, Aydoğdu ailesine vermek için girişimde bulundu. Dal, Afyonkarahisar’da bir televizyon kanalında “Gurbetçi” programı yapan gazeteci ve Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı olan Hamza Top’a ulaştı. Ali Dal, Hamza Top’a “Şehit astsubayımızın ailesinin Ordu’da kaldığı evi gördüm. 3 gün psikolojik tedavi gördüm. Bizler rahat gezerken, askerlerimiz şehit oluyor. Eskişehir’deki evimi şehidimizin ailesine vermek istiyorum” dedi. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN RESME TIKLAYINIZ.

 

İKİ VALİ’DEN TAM DESTEK
Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları, Dernek Başkan Yardımcısı Hamza Top ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, konuyu Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner’e iletti. Vali Güner, bu gelişmeden memnun olduğunu belirterek destek sözü verdi. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu da durumdan haberdar eden heyet, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. 


“ŞEHİDİMİZE ÇOK ÜZÜLDÜM”
Basın toplantısında Hamza Top’la telefon görüşmesi yapan Ali Dal, “38 yaşımdayım. 11 yaşımda annem öldü, babam Fransa’da işçiydi, babamın yanına geldim. Gideceğimiz bir kara toprak. Varlığımız olsa ne, olmasa ne. Şehidimizin ailesinin durumunu görünce çok üzüldüm. Böyle bir katkıyı sağlamak istedim” dedi. 


“HAKKINI HELAL ET”
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’nın “Ali Ağabey, hakkını helal et” demesi üzerine Ali Dal, “Helal olsun” karşılığını verdi. Evin tahsisi ile ilgili işlemlerin Kasım ayı içinde bitirileceği kaydedildi. 

 

HAMZA TOP’U TEBRİK EDİYORUM

Afyonkarahisar Gazetecileri Başkanı Mehmet Abdioğulları ise bu bağışın gerçekleşmesine vesile olan Gazeteci Hamza Top’u tebrik ederek şöyle konuştu; “Bir sıva ustamız şehit ailesine dayalı döşeli bir daire vermek istediğini beyan etti. Hamza Bey vesile oldu bu işe. Kendisi aynı zamanda AGD Başkan yardımcısıdır. Konuyu sayın Kumartaşlı’ya ilettik. Hamza beye yaptığı katkıdan dolayı teşekkür etmek istiyorum” dedi.







.  
Son Eklenen Haberler