KURULUŞUNDAN BUGÜNE ŞUHUT VAKFI
8 Eylül 2011, Perşembe 16:22

ŞUHUT VAKFI Haziran 2010 tarihinde İstanbul'da yaşayan Şuhut kökenli 24 kişiden oluşan kurucular heyetinin 75.500.TL tahsis ederek Üsküdar 17.Noterliğinde yaptıkları Vakıf Senedi tanzimi ve imzalarıyla İstanbul'da kuruldu… Ekim 2010'da Asliye Hukuk Mahkemesinde onaylandı, 20 Kasım 2010 Resmi Gazetede kuruluş ilanı yayınlandı. Vakıflar Genel Müdürlüğünde Sicil Defterinin 5357 no sırasına tescili yapıldı.Kısa adıyla ŞUHUT VAKFI, tam adıyla ŞUHUT YARDIMLAŞMA DAYANIŞMA VE EĞİTİM VAKFI uzun yıllardır memleketlerinden dışarıda yaşayan, işadamları, yönetici, serbest meslek sahibi insanlarımızın bir araya gelerek doğduğu topraklarda yaşayanlara bir şeyler yapması inancıyla, hayır ve eser bırakmak için kurdukları çok önemli bir sivil toplum kuruluşudur.
ŞUHUT VAKFI Haziran 2010 tarihinde İstanbul'da yaşayan Şuhut kökenli 24 kişiden oluşan kurucular heyetinin 75.500.TL tahsis ederek Üsküdar 17.Noterliğinde yaptıkları Vakıf Senedi tanzimi ve imzalarıyla İstanbul'da kuruldu… Ekim 2010'da Asliye Hukuk Mahkemesinde onaylandı, 20 Kasım 2010 Resmi Gazetede kuruluş ilanı yayınlandı. Vakıflar Genel Müdürlüğünde Sicil Defterinin 5357 no sırasına tescili yapıldı.
Kısa adıyla ŞUHUT VAKFI, tam adıyla ŞUHUT YARDIMLAŞMA DAYANIŞMA VE EĞİTİM VAKFI uzun yıllardır memleketlerinden dışarıda yaşayan, işadamları, yönetici, serbest meslek sahibi insanlarımızın bir araya gelerek doğduğu topraklarda yaşayanlara bir şeyler yapması inancıyla, hayır ve eser bırakmak için kurdukları çok önemli bir sivil toplum kuruluşudur.
Gerçekten de İstanbul'a göçüp gelen Şuhutlular zeka, çalışkanlık, tevazu ve yardımlaşma özellikleriyle işlerini kurup birbirleriyle yardımlaşarak yıldan yıla işlerini büyüttüler, para ve mülk sahibi oldular; buna rağmen memleketleriyle olan yakın ilişkilerini hep devam ettirdiler.
İhtiyacı olanlara yardım, hastane, okul, öğrencilere burs, cami yapımı, zekat ve benzer konularda hep İstanbul'dakilere gidiliyordu.
Ziyaretler ve kişisel temaslarla gerçekleşen bu tür yardımlar ve hayır işlerinde akla hep “VAKIF” geliyordu, dernek vardı ama vakfa olan ihtiyaç hep kendini gösteriyordu.
Vakıf kurma arzusunu beyan eden ve teşvik eden ilk isim rahmetli Hacı Adil Orhan Bey olmuştur. Sağlığında kendisini ziyarete gelenlere oğlu Ali Ulvi Orhan'ın yanında bunu bir vasiyet, son bir arzu olarak belirtmiştir.
Sonraki günlerde özellikle Hulusi Gürsoy ve Ali Ulvi Orhan, Veysel Eroğlu ve Ali Rıza Şenbabaoğlu'nun çabalarıyla gerçekleşme safhasına girerek uzun süren hazırlıklar, toplantılar, çalışma neticesinde toplanan para ile 24 kişinin öncülük ve kurucu mütevelli heyet teşkiliyle kuruluş tamamlanmıştır.
Şuhut Vakfı çok sağlam temeller üzerinde kurulmuş kökleri derinde, güçlü bir vakıftır. Amacımız yeni atılımlara daha büyük hedeflere el ve güç birliğiyle ulaşmak gayesini taşıyor
Kurucu ve vakfın ilk mütevelli heyetini teşkil eden üyelerimizin isimleri:
Abdullah Ekici- Ahmet Çelikkanat- Ahmet Çetin- Ali Rıza Şenbabaoğlu
Ali Ulvi Orhan- Bilal Şenbabaoğlu- Esat Mahmut Önder- Faruk Şenbabaoğlu-
Fazıl Arısoy- Güler Aras- Hamit Okur- Hulusi Gürsoy- İsmail Göktepe-
Mehmet Bağır- Musa Bursalı- Mustafa Uysal- Nevzat Özkan-
Nevzat Şenbabaoğlu- Osman Uluçay- Seçkin Köse- Turgay Kaya-
Uğur Akkoç- Yunus Çakal- Yusuf Yeşilırmak
Şuhut Vakfımız ilk olarak İstanbul ve Şuhut'tan gelenlerin de katılımıyla Sayın Milletvekilimiz ve Bakanımız. kendi ifadesiyle Şuhut Vakfı'nın bir neferi olan Veysel Eroğlu'nun hazır bulunduğu yemekli bir toplantı tertip etti. Şuhut Kaymakamı Sayın Eyüp Çalışır ve Şuhut Belediye Başkan yardımcısı ve çok değerli Şuhutlu büyüklerimiz ve eşrafın bulunduğu toplantıdakilere vakfın ana amacı detaylarıyla anlatıldı. Hayır ve hizmet yolunda en geniş katılımlı bir öncü kuruluş olacak vakfımızın uzun vadede çok önemli işlere imza atacağına olan inancımız vurgulandı. Toplantının sonunda açılan taahhüt ve bağış kampanyası ile vakfımıza ilk olarak devamlı gelir sağlayacak bir gayrimenkul alımı kararına varıldı.
Vakfımız ana amacımızın gerçekleşmesi doğrultusunda çalışmalarını hızla sürdürmektedir.
Nisan 2011 de yapılan Mütevelli heyet ilk genel kurulunda vakıf senedinde değişik yapılması kabul edildi. Buna göre Vakıf Yönetim Kurulumuz 7 Asil 7 yedek olmak üzere yeniden seçildi. Seçim
sonrası yapılan görev bölümünde Yönetim ve Denetim Kurulları şu isimlerden oluşmuştur.
Yönetim Kurulu:
Alİ ULVİ ORHAN Başkan
HULUSİ GÜRSOY Başkan Yrd.
MEHMET BAĞIR Muhasip
MUSTAFA UYSAL Üye
OSMAN ULUÇAY Üye
UĞUR AKKOÇ Üye
Alİ RIZA ŞENBABAOĞLU Üye
Yedek Üyeler
CEMALETTİN TÜRK
NEVZAT ÖZKAN
YUNUS ÇAKAL
HAMİT OKUR
BİLAL ŞENBABAOĞLU
ESAT MAHMUT ÖNDER
AHMET ÇELİKKANAT
Denetim Kurulu
Asil Üyeler :
TURGAY KAYA
MUSA BURSALI
FARUK ŞENBABAOĞLU
Yedek Üyeler :
FAZIL ARISOY
SEÇKİN KÖSE
CENGİZ NEVZAT ŞENBABAOĞLU
Vakfın Genel Sekreterlik görevine NAZMİ ŞENEL getirilmiştir.
Vakıf ilk olarak Dünya Bilgisayar Klavye Şampiyonasında birincilikler alan ŞUHUT Fatih İlköğretim Okulu öğrencilerimize bilgisayarlar hediye etti, İstanbul'da yapılan ödül töreninde
Başkan ve yöneticilerimiz yer aldı. Ayrıca yurt dışına gönderilen öğrenci ve
Velilerden, bir kişinin sponsorluğunu ve grubun bazı masraflarını üstlendi.
Temmuz ayında Şuhut belediyemizin tertiplediği sünnet şölenindeki yavrularımıza sunulan armağanların bir bölümü üyelerimizce karşılandı. Ayrıca Altıgöz Kur'an kursu camiimizin önemli eksikliklerin giderilmesi ve tamiri işleri için maddi destek sağlandı.
Ramazan ayı boyunca Şuhut Belediyesince düzenlenen halka açık iftar yemekleri için üç ton tutarında gıda malzemesi Şuhut Vakfımızca bağışlandı.
Geçtiğimiz günlerde Vakfımıza bağışlanan iki gayrimenkul tüm camiamızda sevinç ve gururla karşılandı. Birinci bağışı Şuhut Belediyemiz yaptı,
Mülkiyeti belediyeye ait olan 3313 metrekare imarlı arsayı kültürel tesis yapılması koşuluyla vakfımıza hibe etti.
Üzerinde Kur'an öğretimi ve Hafız yetiştirilmesini düşündüğümüz tesis için vakit geçirmeden plan ve proje yapılarak en kısa zamanda inşaata geçilecektir.
Vakfımıza yapılan diğer gayrimenkul bağışı da sayın büyüğümüz Sabri Şenbabaoğlu'nun hibe etmiş bulunduğu 10830 metrekarelik tarladır. Her iki taşınmazın tapuları da adımıza tescil ettirilmiştir.
Ayrıca Şuhut'ta tertiplenen ve sayın Veysel Eroğlu ve Yönetim Kurulumuzun
tam kadro katıldığı toplantı ve çeşitli temaslar sonucu oluşan olumlu hava ile
daha bir çok konuda halkımız ile Vakfımız arasında beraberlik ve güç birliği tesis edilmiş bulunmaktadır.
Vakfımızın ana amaçlarından birisi de Şuhut'ta özel ağaçlandırma projeleridir.
Bunun için Kaymakamlık Makamına müracaat ederek Çobankaya köyündeki
hazine arazilerinden bir bölümünü 49 yıllığına Şuhut Vakfına kiralanması talebinde bulunduk. 565.231.08 m2 lik bir arazi üzerinde ceviz ve badem ağacı dikmek ve yetiştirmek için faaliyete geçmiş durumdayız.
İlk proje başarıya ulaştı
Vakfın önemle üzerinde durduğu kuran kursu projesi, ilçemiz eşrafından Mustafa Uysal'ın gayretleri ile ülke çapında ünlü olan mimar şan ALP tarafından çizilmiş olup, vakıf tarafından kuran kursumuzun önemli ihtiyaçları giderilmeye devam etmektedir.
Kısaca sunduğumuz faaliyetlerimiz arasında devam etmekte olan öğrencilere verilen öğretim burslarını da zikretmek isteriz. Eylül 2011 başından itibaren tüm yönetici arkadaşlarımızla daha da hızlanarak birlikte Şuhut ve halkımızı kucaklayacak hayır ve hizmet yolunda olacağımızı belirtir, saygı
ve sevgilerimizi sunarız.
ŞUHUT YARDIMLAŞMA DAYANIŞMA VE EĞİTİM VAKFI
Yönetim Kurulu
.
.