Hemşehrimiz Karabostan, Endonezya’ya uzanan yardım elini anlattı

9 Ekim 2018, Salı 08:45

     


Geçtiğimiz haftalarda Endonezya’da meydana gelen deprem ve tsunamide can kaybı bin 944’lere ulaşırken, ilk yardım eli ülkemizden geldi. Türkiye Diyanet Vakfı Acil İnsani Yardım Uzmanı hemşehrimiz Selahattin Karabostan, Endonezya’nın Palu şehrinden  A Haber televizyonuna bağlanarak, canlı yayında gerçekleşen felaketten ve Türkiye’nin yaptığı yardımlardan bahsetti. 

 

Pasifik Okyanusu’ndaki adalar ülkesi Endonezya’yı vuran 7.5 büyüklüğündeki deprem ve dakikalar sonra gelen altı metrelik dev dalgaların yol açtığı felakette bilanço ağırlaşıyor. Endonezya Ulusal Afet Ajansı, Palu ve çevresindeki kentleri haritadan silen tsunamide kayıp sayısının 5 bini bulabileceğini duyururken bu felakete tepkisiz kalmayan Türkiye Diyanet Vakfı olay yerine gönüllüerden oluşan ekip kurarak olay yerine sevk etti. 

Deprem ve tsunamiden en çok etkilenen Sulawesi Adası’ndaki  Palu şehrine giden ekipte yer alan  hemşehrimiz  Selahattin Karabostan, A Haber televizyonuna bağlanarak, canlı yayında gerçekleşen felaketten ve yardım çalışmalarından bahsetti. Karabostan açıklamasında, “Bölgeye yardım için ulaşan ilk ekiplerden biriyiz. Şuanda buraya havayolu veya karayoluyla ulaşım çok zor diyebiliriz. Yardımlarımızı genellikle, yerel partnelerimiz ve çalışmakta olduğumuz kurumlar aracılığı ile insanlara ulaştırıyoruz.” ifadelerine yer verdi. Karabostan, ayrıca bölgede arama kurtarma çalışmaları ilerledikçe can kaybı sayısının dahada artacağını belirtirken yardımların devam edeceğini paylaştı.
 



.



.  
Son Eklenen Haberler