SON DAKİKA

Okuyucudan mektup var - 2

13 Kasım 2018, Salı 10:57

     


Şuhut’un Sesi, Şuhutluların beğendiklerini, eleştirdiklerini, geliştirmeyi istedikleri her konu hakkında sütunlarını Şuhutlulara açıyor. Sizde bu konulardan birinde fikir beyan etmek ve yorumlarınızın yayımlanmasını istiyorsanız suhutunsesi@hotmail.com adlı elektronik posta adresine e-posta göndermeniz yeterli olacaktır. Gönderdiğiniz fotoğraflar ve yorumlarınız ister imzalı, ister imzasız bir şekilde, kendi ifadeleriyle birlikte Basın Ahlak Kuralları kapsamında uygun  olması dahilinde yayımlanacaktır.

 

Şuhut’un Sesi Gazetesi’ne teşekkürlerimi arz ediyorum. Okuyucusuna değer vererek mektubumu yayınladınız. Zira kaleme aldığım yazı,  bir Şuhutlunun memleketi hakkında gördüklerini tasvir etmekten ibaretti. 

Muhterem okuyucular, hayatın akışına şöyle bir bakıyorum ki bir evde,  düğün telaşı hazırlığı yapılırken  aynı ailede aniden ortaya çıkan bir vefat neticesinde,  ailenin yükümlülüğü görevleri ; hem cenazelerinin gerçeği ile geleceğine yönelik düğün hazırlığı sahnesinde,  hüzün neşeye bulaşmış taziyeyi  düğün gölgeliyor görünümünde.  Böyle manzaralara şahit olmuşsunuzdur. Şimdi  bu ailenin ortamını bir düşünsek,  aile bireylerinin her birine değişik vazifeler düşüyor.  Borçla harçla tamamlanmaya çalışılan düğün  ile evinin ocağı sönmüş  aş dahi kaynamaz vaziyeti ki ailenin her iki ortam da da vazgeçilmez ve devredilmez sorumluluklarını  ortadan kaldıramıyor. 

Bu hayali hikayemde de zıtlar birbirine girmiş. Cenab-Hakkın kanunları zıtlıklar üzerine kurulmuş aslında. Yani soğuğun derecesini sıcaklıkla iyiliğin ölçülmesini fenalıkla karanlığın korkusunu aydınlıkla sağlığın değerini hastalıkla hayrı da şerle anlamaktayız sizler bu zıtlıklara eklemeler yapabilirsiniz. 

Yukarıda anlatmaya çalıştığım zıtlıklar bizlere, hayata dair ölçme ve değerlendirmeleri  karar noktasına geldiğimizde iyiyi (KİŞİYE YÖNELEN YARAR)   tercih noktasına taşımaktadır. 

Yaklaşan yerel seçimler nedeniyle vatandaşların şahsi hayatlarındaki yaşadıkları hengame ile birde  Belediye Başkan Adaylarına kafa yorar olmuşlar. Hangi parti belediye başkanı olacak, hangi parti aday adaylarından hangisi aday gösterilecek sürecinde vatandaş her ne kadar seçmenlik iradesini oy sandığında ifade etmesine rağmen sonuçta partilerin kendi içlerinde karar vererek göstereceği şahıslara oy verecek. 

Diyeceğim o ki siyasi partiler aday adaylarını seçerken ve açıklarken  halkla temas eden sorunlarının çözüleceği yegane merci olarak gördüğü belediye ve belediye başkanı, adayını  bulmaları gerekiyor. Çünkü bizler nezle olup muayene için hastaneye gitsek tanıdık bir hemşire yada hastahane çalışanı ararız.
İnşaallah bu süreçte halkın hissiyatı ve beklentilerine uygun adaylar çıkacaktır temennisiyle hoşçakalınız.



.



.  
Son Eklenen Haberler