SON DAKİKA

ŞUHUT TEK YÜREK OLDU

17 Temmuz 2017, Pazartesi 19:58

     


Şuhut, 15 Temmuz’da yaşanılan büyük destanın 1.yıldönümünde meydanda akın ederek adeta tek yürek oldu.

15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri kapsamında ilçemizde anma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı. 

 

15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik günü münasebetiyle ilçemizde şehitlerimiz adına nöbet tutuldu.  Vatandaşlar Şuhut meydanında bir araya gelerek, 15 Temmuz Şehitlerini ve hain geceyi andı. Belediye Başkanımız Recep Bozkurt, İlçe Kaymakam Vekili ve Vali Yardımcısı Cafer Sarılı, Ak Parti Şuhut İlçe Başkanı Gültekin Özdemir, İl Genel Meclis Üyeleri, Protokol Üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinliklerde 15 Temmuz ile alakalı görüntüler  izletilirken Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde inşa edilen 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nın açılışı da canlı olarak izletildi. 

Programın açılış konuşmasını yapan Başkan Bozkurt, Şuhut’umuz zafere ev sahibi yapmış bir memleket, 95 yıl önce ordularımız burada karargahlar kurmuş bugün Atatürk Evi, Büyük Taarruz evi diye nitelendirdiğimiz  yerde son hazırlıklarını yapmış ve Büyük taarruza, Şuhut büyük destek vermiştir. O yönleriyle biz çok önemli bir tarihi değere sahibiz.  Bugünde aynı irade ile, aynı şuurla eğer memleketimize bir işgal olursa bir darbe girişimi olursa 95 yıl önce nasıl bu girişime engel olduysak bugünde aynı irade ile aynı milli şuurla  dur deriz, engel oluruz Allah’ın izniyle” dedi. 

“15 Temmuz sıradan bir program değil”
15 Temmuz’un unutulmaması gerektiğini söyleyen Bozkurt, sözlerine şöyle devam etti “15 Temmuz programı sıradan bir program değil, bu hain darbe girişimini genç neslimize unutulmaması için belkide her yıl tekrar tekrar bu programları yapmamız gerekiyor.”
Başkan Bozkurt, kahramanlık destanı yazan Şuhutlulara teşekkür ederek, Şehit ve gazilere şükran ve minnetlerini sunduğunu kaydetti.

“Sokakları darbecilere dar ettik”
Başkan Bozkurt’un ardından konuşan Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Cafer Sarılı, “Ülkemiz bir yıl önce 15 Temmuz akşamında alçakça bir darbe girişimine maruz kaldıktan sonra doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle adete tek vücut oldu. Aziz milletimiz darbe girişimine karşı çıkıp milli iradeye, cumhuriyete ve demokrasiye sonuna kadar bağlı olduğunu tüm dünyaya gösterdi. 15 Temmuz gecesi demokrasiye inanmış olan sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım, bakanlarımız, milletvekillerimiz sivil toplum kuruluşları ve en önemlisi büyük bir kahramanlık gösteren halkımız demokrasiye kast eden hain bir saldırıyı önlemiştir. İnsanlıktan nasibini almamış Fetö terör örgütü üyeleri kendi menfaatleri uğruna gözlerini kırpmadan vatanımıza ve milletimize  ihanet etmiştir. Bizler o gece demokrasimizi asla o hainlerin eline bırakmadık. Milletimizin refahını ve huzurunu darbe ile başa geçmeyi düşünenlere  tercih etmedik. İman gücümüz, millet olmanın verdiği inanç ve devlet büyüklerimizin verdiği güven ile sokakları darbecilere dar ettik.”dedi.







.  
Son Eklenen Haberler