SON DAKİKA

Vali Güner'den ilçemize ziyaret

26 Eylül 2014, Cuma 17:20

     


Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Şuhut ilçesini ziyaret etti.

Güner, beraberinde daire müdürleri, ilk olarak Şuhut Kaymakamlığı'nı ziyaret etti. Güner, burada Kaymakamı Ferit Görükmez'den ilçe hakkında brifing aldı.

Vali Güner, burada yaptığı açıklamada, muhtarlarla bir araya gelerek, onlarla bire bir görüşerek istek ve şikayetlerini dinleyeceklerini dile getirerek, şunları söyledi:

"İnşallah önümüzdeki hafta itibariyle elini sıkmadığımız köy ve mahalle muhtarı kalmayacak. Onların bize ilettiği sıkıntıları da ilgili kurum ve daire amirlerimize iletecek ve takipçisi olacağız. Çünkü bir ilde görev yapan daire amirleri sadece ilin merkezine hizmet etmez. Aynı zamanda ilçelere, beldelere ve köylere hizmet götürmekle mükelleftirler. Afyonkarahisarlı vatandaşların tümü bu şehrin vatandaşının, muhtarının derdini dert edinen bir Valisi olduğunu hissedecek."

İlçenin toplam nüfusunun 38 bin olduğunu ifade eden Görükmez de, bu rakamın 13 bininin merkezde ikamet ettiğini geri kalan kısmının ise belde ve köylerde yaşadığını belirtti.

Hayvancılık ve kırmızı et üretiminde Şuhut'un ciddi bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Görükmez, şöyle konuştu:

"Şuhut ciddi bir hayvan varlığına sahip. İlçede hali hazırda faaliyette olan 4 kesimhanemiz var ve bu kesimhanelerde haftalık ortalama büyükbaş hayvan kesim sayısı bin adet. Bu sayının bir kısmını kesim için ilçe dışından getirilen hayvanlar oluşturuyor. Hayvancılığın yanı sıra Şuhut'ta patates, pancar ve yeşil fasulye en fazla üretilen başlıca tarım ürünlerini oluşturuyor. Özellikle Şuhut patatesi lezzeti ve kalitesiyle markalaşma sürecinde. 100 bin ton civarında pancar üretimimiz var. Patateste ise pazarlama ve depolamada sıkıntılar yaşıyoruz. Tabi buda il genelinde yaşanan bir problem. Bu konu ile ilgili ortak bir adım atılması halinde Şuhut'lu üreticimizde dahil olacaktır. Son yapılan gölet ve barajlarla ilçemiz tarımsal arazilerinin yarıdan fazla bir kısmı sulanabilir vaziyettedir."

Vali Güner, Şuhut Belediyesi'ni ziyaret etti

Daha sonra Güner, Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt'u ziyaret etti.

Güner, Şuhut'ta bulunan kesimhanelerle ilgili de İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap'tan bilgi aldı.

Şuhut'ta bir haftada kesilen büyükbaş hayvan sayısının 4-5 ilde aynı sürede kesilen hayvan sayısına eşit olduğunu anımsatan Güner, "Bu konuda Şuhut'un ciddi bir potansiyeli var" dedi.

Bozkurt da yönetmelik gereği kapanması gündemde olan kesimhaneler ile ilgili sürenin uzatılmasını istedi.

Arap, yasa gereği et ve yumurta üretimi yapan tesislerde modernizasyon yapılması gerektiğini hatırlatarak sucuk üretim yerleri, kesimhaneler, süt depolama tesisleri ve yumurta paketleme tesisleri gibi yerlerde ciddi bir modernizasyon yapılması gerektiğini söyledi.

"Bu bizim bir tasarrufumuz değil mevcut yasanın bir gereği olarak yapılması gereken bir işlem" diyen Arap, şöyle konuştu:

"2011'de ilgili yasa yayınlandıktan sonra 2 sene müsaade edildi. 2013 son seneydi fakat Bakanlık 1 yıl daha bu süreyi uzattı. Bu yılın sonunda ilgili işletmeler modernizasyon çalışmalarını tamamlamazlarsa kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaklar. İlimiz için sevindirici bir olay olarak biz bu süreyi iyi yönettik. İlimiz genelindeki işletmelerin yüzde 80'i modernizasyon çalışmalarını tamamlayarak gerekli onayı aldı. Ayrıca gurur verici bir konu olarak bu modernizasyonu Avrupa Birliği istiyor diye değil, insanımızın tüketeceği ürünlerin sağlıklı koşullarda üretilmesi için yapılan bir uygulamadır bu."

Vali Güner, Şuhut'ta köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi

Güner, ardından Şuhut ilçesinde köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Şuhut Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleşen toplantıda, Kaymakam Görükmez, Başkan Bozkurt, kurum ve daire amirleri de hazır bulundu.

Toplantıda Yarışlı köyündeki düğünlerde silah attırmadığını ifade eden Yarışlı Köyü Muhtarı Bayram Çelik'i alnından öpen Vali Güner, köy muhtarlarından gelen düğün salonu yapılması taleplerinin karşılanmasında düğünlerinde silah atılmayan köylerin tespit edilerek öncelik verileceğini belirtti.

Toplantıda belediyesi kapatılarak köye dönüştürülen beldelerde yaşayan vatandaşlara seslenen Vali Güner, "Şuhut'ta belediyesi kapanan beldelerimizde yaşayan vatandaşlarımız kendilerini sahipsiz hissetmesinler" diye konuştu.

İl Özel İdaresi ile belediyelikken çözülemeyen sorunlarını da çözeceklerini aktaran Güner, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bize 2 yıl süre versinler. Tabi ki her yeni uygulamada olduğu gibi ufak aksaklıklar olacak. Ancak göreceksiniz Özel İdare aracılığıyla çok daha güzel hizmetler alacaksınız. Muhtarlara düğünlerde silah atılmasına izin vermemeleri yönünde talimat veriyorum. Afyonkarahisar genelinde bir kampanya başlattık. El birliği ile il genelinde görülen düğünlerde silah atma adetinin bitirilmesini sağlayacağız. Bu konuda en büyük görev sizlere düşüyor. Sizlerden ricam vatandaşları bu konuda uyarmanız. Uyarınız dikkate alınmazsa tek yapmanız gereken silah atan şahısların görüntüsünü çekmek. Ondan sonra ne olacağını hep beraber göreceğiz."







 
Son Eklenen Haberler