SON DAKİKA

Eroğlu'ndan Cibuti’ye destek

27 Ocak 2015, Salı 18:24

     


Orman ve Su İşleri Bakanlığı su temin çalışmaları kapsamında Afrika’ya verdiği destekleri sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrika seyahatine iştirak eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, katıldığı merasimle Cibuti’ye su temin çalışmalarında kullanılmak üzere sondaj makinesi, kompresör, damper, dozer ve çeşitli ekipmanlar teslim etti.

Son yıllarda açılan kuyularla Afrika’da yaklaşık 1,6 milyon kişiye içmesuyu temin eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı bu kapsamda Cibuti’ye de destek veriyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrika ziyaretinde Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu da Cibuti’ye ikili işbirliği anlaşmaları kapsamında su temininde kullanılmak üzere ekipman teslim etti.

 

“Ekipmanlar Teslim Edildi”

13 Mayıs 2014 tarihinde Cibuti Su Bakanı Muhammed Ahmet ile “su ve orman” alanında imzalanan ikili işbirliğinin gereği olarak, 24 Ocak 2015 tarihinde Cibuti’de Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Cibuti Su Bakanı Muhammed Ahmet, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı’nın da iştirak ettiği merasimle sondaj makinesi, kompresör, damper, dozer ve çeşitli ekipmanları Cibuti’ye teslim etti.

 

“İnsanlık Adına Yardım Ediyoruz”

Prof. Dr. Veysel Eroğlu merasimde yaptığı konuşmada “Biz büyük bir ülkeyiz ve ülke olarak suyun barışa vesile olmasını istiyoruz. Biz Afrika’ya insanlık adına yardım ediyoruz. Bu bağlamda ülke olarak kara kıtada yaşayan 1 milyon 600 bin kişiye içmesuyu sağladık. Bu çalışmalarımız devam edecek. Bugün teslim merasimini gerçekleştirdiğimiz makinelerin Cibuti’ye ve Cibuti halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi







.  
Son Eklenen Haberler