SON DAKİKA

“Toprağımızı ihmal edersek vatanımızın geleceğini ihmal etmiş oluruz.”

29 Mayıs 2017, Pazartesi 18:57

     


Toprağın yaşam kaynağı olduğu konusunda farkındalık yaratmak amacıyla ilçemiz Kurtuluş İhsan Küçükarslan İlkokulu’nda  ‘Toprak Bayramı’ kutlandı.

Kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı. Ardından İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Dr.Özden Dayı tarafından açılış konuşması gerçekleştirildi. Dr.Özden Dayı konuşmasında toprağın öneminden bahsederek, tarımın yapılabilmesi için öncelikle toprağın var olması ve özenle korunması gerektiğini belirterek “Toprağımızı ihmal edersek vatanımızın geleceğini ihmal etmiş oluruz. Çiftçilerimiz üretmezse toprak işlenmezse geleceğimiz için bir sorun var demektir. İl Müdürlüğü olarak Toprak Haftası nedeniyle öğrencilerimize toprak sevgisini aşılamak ve toprak bilinci oluşturmak için fidan dikimi gerçekleştireceğiz. Bu yönde çalışmalarımıza devam edilecektir. Unutmayalım ki toprak sudur, toprak candır, toprak hayattır, toprak vatandır” dedi.
 
Kutlamalar öğrencilerin hazırladıkları gösteriler ve Toprak Haftası münasebetiyle gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyelerince çeşitli hediyelerin verilmesi ile devam etti.
 
Kutlamaların son bölümünde ise okul bahçesine öğrencilerle birlikte fidan dikimi gerçekleştirildi.  

 



.



 
Son Eklenen Haberler