SON DAKİKA

27 Tesisin temeli atıldı

8 Aralık 2014, Pazartesi 10:08

     


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’a 144 milyon liralık 27 tesisin temelini Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda attı. Yaklaşık 3 bin kişilik topluluğa hitap eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaz aylarında yaşanan kuraklıkta hiçbir şehirde su sorunu yaşanmadığını söyledi. O dönem susuzluk üzerine iddialara girildiğini hatırlatan Eroğlu, “Veysel Eroğlu bıyıklarını kesecek dediler. Allah’a şükür bıyıklarım yerinde” dedi.


FOTOĞRAFLAR İÇİN RESME TIKLAYINIZ.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Afyonkarahisar’a yaptırılacak olan ve toplamda 144 milyon lira tutan 27 tesisin temel atma töreni, Afyonkarahisar Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ile il protokolü ve AK Partililer katıldı. 
 

SEN VEYSEL EROĞLUSUN, BÜYÜK DÜŞÜN
Salonu dolduran yaklaşık 3 bin kişiye seslenen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’de su konusunda önemli hizmetlerde bulunduğunu söyledi. Eroğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız 1994te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu zaman ben de İSKİ Genel Müdürü oldum. O zaman haftada bir su verilince çok mutlu oluyorlardı. Biz 8 ayda su kesintisini kaldırdık. Şu anda 2071’e kadar suyu var İstanbul’un. Biz, ‘Sen Türkiyesin büyük düşün’, ‘Sen Afyonkarahisar’sın, büyük düşün’, ‘Sen Veysel Eroğlu’sun büyük düşün’ diyoruz” ifadelerini kullandı. 


TEMEL ATILIRKEN AÇILIŞ  TARİHİ VERİLİYOR
Türkiye’nin her yerinde emeğinin olduğunu aktaran Bakan Eroğlu, “Bu kardeşiniz dünyada en çok tesis açan bakan unvanına sahip. Peki bu nasıl oluyor? Sizlerin duası ile oluyor. Bizden önce DSİ yılda üç tesis açabiliyordu biz aynı parayla yılda 300 tesis açıyoruz. Yeni Türkiye’de temel atılırken açılış tarihini veriyoruz” diye konuştu. 
“SİZLERİN HİZMETKÂRIYIZ”
Yazın, ülke genelinde yaşanan kurak hava dolayısıyla bazı kişilerin “kentler susuz kalacak” iddiasını gündeme getirdiklerini hatırlatan Bakan Eroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
“Kuraklık olacak Veysel Eroğlu bıyıklarını kesecek, denildi. Askerde dahi kesmediğim bıyıklarım Allaha şükür yerinde. Biz A, B, C  planları sayesinde şehirlerimizi susuz bırakmadık. Afyonkarahisarlılarımızın duası bize yetiyor. Marifet iltifata tabiidir. Şunu unutmayın bizler sizlerin hizmetkârıyız. Türkiye’ye, Afyonkarahisar’a hizmet etmeye devam edeceğiz.”
 

“BİR KEZ DAHA İKTİDARA GELELİM”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün ise, hükümetin hizmetlerinin devam edebilmesi için 2015 seçimlerinde AK Parti’nin bir kez daha iktidara gelmesi gerektiğini belirtti. Ürün, “Anayasa’yı değiştirecek çoğunluğa ulaşmamız gerekiyor. Böyle hizmet görmedi Türkiye. Afyon böyle hizmet görmedi. Bu hizmetlerin devam etmesi için AK Parti’nin tekrar iktidara gelmesi gerekiyor” dedi. 
 

YOLSUZLUK VARDI DA NE BEKLEDİNİZ?
17 Aralık ve 25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonları’nı da eleştiren Ürün, “Yolsuzluk vardı da 17 Aralık’a kadar ne beklediniz. Yolsuzluk vardı da bu yatırımlar nasıl oldu?” diye sordu. Konuşmaların ardından 27 baraj, gölet ve sulama tesisinin temeli atıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

İŞTE TEMELİ ATILAN TESİSLER:

1- Devlethan Barajı,
2- Afyonkarahisar İçmesuyu İsale Hattı
3-Afyonkarahisar İlçe ve Beldeleri İçmesuyu Arsenik Arıtma Tesisi İkmali
(1. ve 2. Safha)(10 Adet İlçe ve Belediyeleri Kapsıyor)
4-Sandıklı Menteş Barajı ve Sulaması,
5- Başmakçı Çığrı Barajı ve Sulaması,
6-Merkez Halımoru Barajı,
7- Merkez Halımoru Barajı Sulaması,
8- İhsaniye Sarıcaova Göleti,
9- İhsaniye Sarıcaova Göleti Sulaması,
10-Çobanlar Göynük Göleti ile birlikte 16 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak.
11-Ayrıca temeli atılacak Afyonkarahisar İlçe ve Beldeleri İçmesuyu Arsenik Arıtma
Tesisi İkmalinin 1. ve 2. Safhaları ile de tesislerin kapasitesi artırılarak; Şuhut, Bayat,
Emirdağ, Dazkırı, İscehisar, İhsaniye ilçeleri ile 17 beldenin (Erkmen, Salar, Sülün,
Sülümenli, Gebeceler, Seydiler, Yaylabağı, Karacaahmet, Yakasinek, Küçükhüyük,
Gazlıgöl Anıtkaya, Akharım, Karaadilli, Büyükkalecik, Kayıhan, Çayırbağı) ve
Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Tepecik beldesinin uzun vadeli içmesuyu
ihtiyaçları karşılanacak.
16 Adet Taşkın Koruma Tesisi
Ayrıca, yaklaşık 24,5 milyon liraya mal edilecek 16 adet taşkın koruma tesisi ile de
1-Sandıklı
2-Sultandağı ilçeleri ile
3-Üçkuyu,
4-Akören
5-Serban
6-Değirmenayvalı beldeleri
7-Üçlerkayası,
8-Çayhisar,
9-Tazlar, 10-Uluköy,
11-Cevizli,
12-Konarı,
13-Dadak,
14-Bademli,
15-Tekzöy
16-Gedikevi köyleri sel baskınlarından korunacak



.



.  
Son Eklenen Haberler