SON DAKİKA

AK Parti Hükümetlerinin Vazgeçilmez İsmi: Veysel Eroğlu

24 Mayıs 2016, Salı 13:06

     


60. hükümetten itibaren AK Parti hükümetlerinin tamamında Bakan olarak görev alan hemşehrimiz Veysel Eroğlu, son açıklanan 65. hükümette de bakan olarak görev aldı. Eroğlu, 65. hükümette yine Orman ve Su İşleri Bakanı olarak görev yapacak.

 

Ak Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, yeni kabine listesini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a saat 10.30'da sundu. Erdoğan'ın onaylamasından sonra Yıldırım yeni kabineyi açıkladı. Kabinede dikkat çeken isimlerden birisi de Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ydu. Eroğlu, son 5 kabinede de bakan olarak görev aldı. Bakan Eroğlu, kabinelerde hep Orman ve Su İşleri Bakanlığı görevini yürüttü.

İşte Veysel Eroğlu'nun son 6 bakanlar kurulundaki görevleri:

 

60. HÜKÜMET - Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu
61. HÜKÜMET - Çevre ve Orman Bakanlığı Orman Ve Su İşleri Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak ayrılmış, 61. hükümette de Veysel Eroğlu Orman ve Su İşeri Bakanı olarak görev yaptı.
62. HÜKÜMET - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu.
63. HÜKÜMET - Orman ve Su İşleri Bakanı
64. HÜKÜMET - Orman ve Su İşleri Bakanı
65. HÜKÜMET - Orman ve Su İşleri Bakanı

 

TAYYİP ERDOĞAN İLE TANIŞMA HİKÂYESİ

Veysel Eroğlu Habertürk'e verdiği röportajda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la tanışma hikayesini böyle anlatmıştı:

"1980'li yıllarda bir gün ders vermek için Yıldız Teknik Üniversitesi'ne gitmiştim. Orada park problemi var diye yürüyeyim dedim. Yanımda bir araba durdu. "Karşıya geçecekseniz bırakayım" dedi. Bindim. "Ben Recep Tayyip Erdoğan" dedi. Tayyip Bey o zamanlar bir şirketin muhasebe müdürüydü. Aynı zamanda Refah Partisi Gençlik Kolları Başkanı'ydı. Benim de Erbakan Hoca'yı sevdiğimi öğrenince "Hocam birlikte çalışalım" dedi. 1994 seçimlerinden önce partilileri eğitmek istediler. Mahalli İdareler Derneği'ni kurduk ve 2 bin 500 kişiye belediyeleri ilgilendiren çalışma alanlarında dersler verdik. Bugün pek çok milletvekili ve belediye başkanı benim o günlerden talebem. İstanbul'un su meselesi nasıl çözülür, Haliç'teki kirlilik nasıl giderilir, altyapı ve kanalizasyon nasıl yenilenmeli; hepsini anlattık. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan o zaman belediye başkan adayı olduğunda aynı ekiple çalışmalar yaptık. "Hiç endişe etmeyin, su meselesini bir çırpıda çözeriz" dedik. Çöplerin geri dönüşümü konusunda Almanya'dan doktorası olan Prof. Adem Baştürk uzmandı. Prof. Hasan Sarıkaya da vardı. Hava kirliliği konusunda rahmetli Prof. Ferruh Ertürk ile çalışıyorduk. Dünyanın tanıdığı oldukça yetkin bir ekip kurmuştuk. Kısa zamanda İstanbul'un sorunlarını çözdük."

 



.



.  
Son Eklenen Haberler