SON DAKİKA

Yalçın Görgöz istifa etti

25 Aralık 2014, Perşembe 16:18

     


CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz milletvekilliği aday adaylığı için açıklama yaparak görevinden istifa etti. 

İşte Yalçın Görgözün açıklaması:

 

Partimizin yaklaşan genel seçimlerle ilgili yayınladığı genelgeye göre, milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin, 25 Aralık 2014'e kadar görevlerinden istifa etmeleri gerekiyor.

Büyük onur duyarak gerçekleştirdiğim CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı görevinden, partimizin yayınladığı genelge gereği ayrılmak durumundayım.

İl başkanlığı görevinde bulunduğum 2.5 yıl içerisinde, partimizin ilkeleri doğrultusunda, solcu, devrimci- demokrat çizgimizden ve duruşumuzdan taviz vermeden, gece gündüz çalışarak mücadelemizi sürdürdük.

27 Mayıs 2012 tarihinden bu güne kadar, Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar il başkanlığı görevini sürdürdüm. Bana büyük onur veren bu görevi üstlenirken; Cumhuriyetin Kurulduğu Topraklarda Mustafa Kemal Atatürk’ün Afyon’daki yerini temsil edecek olmanın heyecanını ve azmini taşıdığımı, bu duyguların ifade edilemez duygular olduğunu dile getirmiştim. Aradan geçen 2.5 yıl sonra, aynı heyecan, aynı coşku, aynı inanç ve azimle partimin bana vereceği her göreve hazır olduğumu gururla ilan ediyorum.

Beni bu onurlu göreve getiren 2,5 yıldır benimle birlikte partimizin iktidarı için gecesini gündüzüne katan, karşı devrimci iktidar ve yandaşlarına karşı mücadele eden yoldaşlarıma, Afyonkarahisar il yönetimine, tüm ilçe ve belde örgütlerime, kadın ve gençlik kollarına, parti üyeleri ve parti gönüllülerine ve basın emekçilerine teşekkür ediyorum. Bundan sonra da partimizin her kademesinde çalışmaya ve demokrasi için haklı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğim.

Örgütlerime danışarak il başkanlığına aday olmuştum. Örgütlerimizin desteği ve isteğiyle il başkanlığı görevine geldim. Şimdi de örgütlerimize sorarak, danışarak, örgütlerimden izin alarak il başkanlığı görevinden ayrılacak olmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğimi kamuoyunun bilgisine sunuyorum.

Partimizin Afyonkarahisar’daki iktidar koşusunda, bayrağı devralacak yeni İl Başkanı'na, görevine devam eden yönetim kuruluna çalışmalarında başarılar dilerim.

Not: Adaylığa ilişkin ayrıntılı basın açıklamasını ilerleyen günlerde partililerimizle yapacağız..

Saygılarımla...







 
Son Eklenen Haberler