SON DAKİKA

Şehitlerimizi uğurladık

27 Ekim 2014, Pazartesi 13:49

     


Yüksekova ilçesinde terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan 3 askerin cenazesi, memleketlerine gönderildi. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen törenin ardından Van’a getirilen şehitler için Helikopter Filo Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve şehitlerin öz geçmişlerinin okunmasının ardından İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Kur’an-ı Kerim okuyarak dua etti. Duanın ardından şehit cenazeleri, iki uçakla memleketlerine uğurlandı.

Törene Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Van Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme Başkanı Korgeneral Harun Ocaklı, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, Van Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Bilen ile kamu kurum amirleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

TERÖRİST EYLEM İÇİN YAYIN YASAĞI

Bu arada Yüksekova ilçesinde terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda, 3 askerin şehit edilmesiyle ilgili Yüksekova Sulh Ceza Hakimliği tarafından yayın yasağı kararı alınğı bildirildi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan 3 askerin cenazesi, Van’a gönderildi. Helikopterle Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’na getirilen şehitler 
için burada tören düzenlendi.

HAİN SALDIRIYA 5 GÖZALTI

Yüksekova-Şemdinli karayolundaki Harunan Karakolu’nda görevli 3 askerin, Cengiz Topel Caddesi’nde yürürken yüzleri maskeli kişilerin arkadan saldırısı ile ilgili soruşturma sürüyor. Olayla ilgili, İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı özel harekat polisleriyle terörle mücadele ekipleri dün sabah saatlerinde birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, Mesut K, İslam B, M.Ali A, Orhan B. ve Bayram A’nın gözaltına alındığı bildirildi.

HAİNLER HESAP VERMELİ

 Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Yüksekova’da 3 askerin şehit edildiği saldırıya ilişkin, “Bu alçak saldırılar, milletimizin sahip olduğu birlik ve beraberliği bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yıkamayacaktır” değerlendirmesinde bulundu. Hain saldırıyı kınayan Gündoğdu, “Saldırının arkasında kim varsa, tetiği çeken kirli eller kimlerse yakalanıp yargı ve toplum önünde hesap vermelidir” dedi. (
yeniakit.com.tr)



.



 
Son Eklenen Haberler