ŞUHUT’A ÖZEL İFTAR

21 Haziran 2017, Çarşamba 17:15

     


BAKAN’DAN ŞUHUT’A ÖZEL İFTAR.

 

Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel EROĞLU tarafından geleneksel hale getirilen ve 4. sü düzenlenen iftar programı Şuhut’ta yapıldı.

 

Elbette ki böyle güzel düşünülmüş ve güzel organize edilmiş iftar programının manevi dünyadaki yeri ve kıymetinin karşılığını Rabbim verecektir.

 

Gösterişten uzak ama sadece ve sadece hemşerilerini görebilmek ve onların yaralarını sarabilmek içgüdüsüyle düzenlenen bu iftarın, Şuhut ve Şuhut halkına katkıları sayılamayacak kadar fazla.

 

Şuhut halkı olarak bunun bilincinde olmalıyız.

 

İftar salonu hınca hınç doluydu. Üstelik Afyon protokol erkânının yanı sıra, Orman Ve Su İşleri Bakanlığının bölge müdürleri de bu iftarda idi.

 

Tüm bunları neden anlatıyorum biliyor musunuz?

 

Bir Şuhutlu hemşeriniz olarak, Sayın Prof. Dk. Veysel EROĞLU’ nun ilçemizden çıkıp devletimizin üst makamında yer alarak bakanlık görevi ile ülkesi için gece gündüz çalışarak memleketimize ve ülkemize sayısız hizmet gerçekleştiren bakanımız sayesinde kendimi çok şanslı ve gururlu hissediyorum.

 

Şuhut ve Şuhut halkımız; Bakanımızın hemşerilerine olan sevgisini, dost ve yakınlarına verdiği değeri, akraba ziyaretlerinin önemini bizlere anlatmıyor,  adeta örnek olarak yaşatıyor.

İşte bu yüzden hem şanslı hem de gurulu hissediyorum.

 

Eskiden ilçemizin bir sıkıntısı olduğunda meramımızı anlatacak bir kapı bulamazken, Şimdi Devletin Valisinden, Savcısına, Garnizon Komutanından,  İl Genel Meclis Başkanına kadar her yıl düzenli olarak ilçemize ziyaretler gerçekleşiyor ve ilçemizin sorunları ile ilgilenilerek çözümler gerçekleşiyor.

 

Ebetteki bu Şuhut’umuzun karakaşına kara gözünün hatırına değil, bu Bakanımız Veysel EROĞLU ‘nun Şuhut ve Şuhutluya verdiği değerden kaynaklanmaktadır.

 

Allah bize bu günleri aratmaz inşallah.

 

Çünkü bakanımız olmadığı zaman bu ilgi ve alakanın aynı değerde olacağını zannetmiyorum. O yüzden bakanımızın bize verdiği değerin misli misline Sayın Bakanımıza ve Şuhut’a göstermemiz lazım.

 

Sayın Bakanımızın,  Şuhut’a ait yapılan yatırımları anlatan 16 sayfalık kitapçığın içersinde yok yok. Sağlığa yapılan yatırımlardan tutun,  eğitime, yol, su, köprü, çevre ıslahı, orman, meteoroloji vs vs. İnanın bunları okudukça ve yapılanları gördükçe insanın tüyleri diken diken oluyor ve gururlanıyor.

 

Mesela kitapçığın arka kapağında, ‘Son 14 Yılda 450 Milyon TL lik dev Yatırım’ sloganıyla verilen mesajda, Şuhut’umuza yapılan yatırımların mali değeri verilmiş.

 

Keşke manevi katkılarını ölçebilecek bir numaratör icat edilmiş olsaydı. Şuhut’umuzun kaç yüz yıl sonrasına hazırlandığını bilebilseydik.

 

Bu 450 milyonun ne kadar bir para olduğunu hayal bile edemiyorum. Lakin mermer dergisi çıkardığım için bu değerin ne kadar kıymetli olduğunu anlatmaya çalışacağım.

 

Ülkemde 5000 e yakın orta ölçekli ve büyük mermer fabrikası var, bir o kadarda mermer ocağı vardır. Küçük çaplı atölye ve sarf malzemesi satan ve alan işletmelerin sayısı da 3000 yakındır. Tüm mermer sektörünün yıllık ihracat rakamı 1 milyar doların biraz üzerindedir.

 

Şimdi, Şuhut’a yapılan 450 bin TL lik yatırımın ne anlama geldiğini karınca kaderince daha iyi anlıyorum. Kaldı ki yapılan bunca yatırımın geri dönüşlerini düşündüğümde bu rakam 3 milyon TL’yi geçiyor.

 

Barajlar, okullar, yollar, köprüler, ormanlar, yapılırken müteahhit ve burada çalışan işçiler tarafından ciddi harcamalar yapılıyor. Kimse sebeplenmedim dese de yol üstündeki benzinlikten 1 şişe su alınsa olayın rengi biraz daha netleşir. Kaldı ki bu insanlar, mazotu, Şuhut’tan, gıdayı Şuhut esnafından tedarik ettiler.

 

Barajlar bitti, tarım arazilerinin sulanması ve verimliliği daha kolay oldu. Köprüler yollar yapıldı, trafik daha rahatladı sürücüler nefes aldı. Okullar yapıldı, dışarıya giden öğrenciler yerine gelen öğrenciler oluştu. Tüm bunlar uzun vade de Şuhut’umuza katma değer ve sıcak para olarak yansıyacak realiteleridir.

 

Zenginlerin yeni hedefi Şuhut

 

Şimdi Afyonkarahisar’ın, Erkmen havzası ve özdilek mağazasının karşısındaki alanlar, yani Çakır köyü dediğimiz mevkiinin arazileri, vatandaşın ilgi alanına girdiğinden buralar mesirelik ve bağ evleri, bahçeli villalar için bulunmaz bir nimet gibi gözüküyor. Erkmen’de 1 dönüm bir bahçe 500 bin TL’ ve üzerinde alıcı buluyor.

 

Bu pencereden baktığımızda; Afyon’dan başlayıp, çöl ovasını ve Antalya’ya kadar uzanacak duble yol çalışması bittikten sonra inanın Afyon’daki vatandaşlardaki bu talep Şuhut’a ki bu bölgelerde de gerçekleşecek. Çünkü havası güzel, suyu güzel, arazisi verimli, safiyelik, bağlık bahçelik, ormanı bol bir Şuhut oluştu.

 

Kısa zamanda bakanımızın Şuhut’u nereye taşıdığını anlayacak ve göreceğiz.

 

Peki, hep mi Şuhut, elbette ki, ülkemizin dört bir yanına dağılmış olan, Şuhut’lu hemşerilerimiz bakanımızın bu 14 yıllık süresinden sebeplendiler.

 

İstanbul’daki Şuhutludan tutun, Diyarbakır’daki Şuhutluya kadar herkes değerlendirdi. Az veya çok sebeplendi. Yeter ki hukukta yeri olsun.

 

Şuhut’lu olmanın ayrıcalığı ile kimisi terfi etti, kimisi işe yerleşti, kimisi de, işindeki sıkıntıları çözdü. Yani bürokrasideki kolaylıklarımızı da anlatmakla bitiremem. Ebetteki bu olaylardaki çözümsel yaklaşımlarda Şuhut’tan giden danışman arkadaşlarımızın da katkısı var. Hepsi de bir birinden kıymetli hepsinin de karınca kaderince Şuhut’taki projelerde emeği vardır.

 

Teşekkürler hepinize

 

Başta Mustafa YARAŞIR olmak üzere, Mehmet ŞENBABAOĞLU, Kadir KANYILMAZ, Ahmet KOCAÇAL, yeni yetişmekte olan, Ömer YETKİN, ve Bilgi işlemde görevli olan İsmail DANGAZ gibi arkadaşlarımızı da unutmamak lazım. Hepsine de sonsuz teşekkürler.

 

Lakin bunlardan üç tanesi var ki, Sayın Bakanımızla İSKİ den bu tarafa çalışmakta olan Mustafa YARAŞIR, hatta Şuhut’u Şuhutludan daha iyi bilen ve şimdi Gümüşhane Milletvekili olan Cihan PEKTAŞ Milletvekilimiz, Müsteşarımız Cemal NOGAY başta olmak üzere, diğer arkadaşlarımız olan Mustafa SAĞER, Selman ERTÜRK, İsmail Hakkı DEMİR, ve Milletvekilimiz Halil ÜRÜN ün şehrimiz, ilçemiz ve ülkemiz için yaptıklarını unutmamak lazım. Hepsinden Allah razı olsun.

 

Ramazan Bayramınızın şimdiden mübarek olsun

 

 

 



.



 
Son Eklenen Haberler